Αιφνίδιοι θάνατοι – Αμέλεια τσεκ απ, covid ή εμβόλιο; Τι απαντά στον ΗΧΩ ο Δ. Κούβελας

11:54 π.μ. - Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Δευ, 23/54/2023
Image: Αιφνίδιοι θάνατοι – Αμέλεια τσεκ απ, covid ή εμβόλιο; Τι απαντά στον ΗΧΩ ο Δ. Κούβελας

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του κινήματος "Πνοή Δημοκρατίας" στην εκπομπή "Καλημέρα Λασίθι"

Αιφνίδιοι θάνατοι – Αμέλεια τσεκ απ, covid, εμβόλιο

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ κ. Δ. Κούβελας και πρόεδρος του κινήματος "Πνοή Δημοκρατίας" φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Καλημέρα Λασίθι» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σχέση με τους αιφνίδιους θανάτους πολιτών αλλά και με έντονο τον προβληματισμό για το εάν τελικά, κάποιοι από αυτούς, είναι τόσο αιφνίδιοι. Ή «κρύβονται» από πίσω άλλα προβλήματα υγείας που δεν έχουν ελεγχθεί, διαγνωστεί. Ενδεχομένως πάλι να είναι γνωστά, αλλά έχουν παραμεληθεί.

Ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι, πέρα από παθολογικά και άλλα αίτια, ο θάνατος, μπορεί να προέλθει σε κάποιον ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό αλλά στην πορεία δεν έκανε κανέναν ιατρικό έλεγχο για την εξέλιξη της υγείας του. Μπορεί να προέλθει από το εμβόλιο, δεν υπάρχουν βέβαια επαρκή στοιχεία για αυτό, αλλά και εδώ θα πρέπει να δούμε εάν προϋπήρχαν κάποια νοσήματα η εάν στην πορεία κάποιος εκδήλωσε νοσήματα, ανεξάρτητα από το εμβόλιο.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο κάθε ένας από εμάς , προληπτικά και ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό, να προχωρά σε τακτικό έλεγχο της υγείας του γιατί φαίνεται ότι είναι κάτι που έχουμε παραμελήσει. Επίσης να εκδίδεται η λεγόμενη κίτρινη κάρτα με το ιστορικό του ασθενούς ώστε να υπάρχει μια πιο πλήρης εικόνα και να καταγραφούν επιτέλους οι πιθανοί λόγοι αιφνίδιων θανάτων. Και για κάθε αιφνίδιο θάνατο να διευκρινίζονται τα ακριβή αίτια. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις ηλικίες. Ανήλικους και ενήλικες. Ειδικότερα για τα παιδιά είναι χρήσιμο και αναγκαίο να γίνεται ένας προληπτικός έλεγχος της υγείας τους, ειδικά εάν σκοπεύουν να ασχοληθούν με κάποια αθλητική δραστηριότητα, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του κινήματος « Πνοή Δημοκρατίας» ο κ. Κούβελας ανέφερε, προσπαθούμε να κάνουμε σχήματα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και στην Κρήτη, ώστε να έχουμε εκπροσώπους παντού. Αναδεικνύοντας ιδανικούς εκπροσώπους των κατά τόπους περιοχών που θα εκφράζουν το αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει, σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά.