Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αγρότες εισπράττοντας χρήματα για μετάκληση ή νομιμοποίησης εργατών γης

9:48 π.μ. - Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022
09:08 π.μ. - Πέμ, 04/48/2022
Image: Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αγρότες εισπράττοντας χρήματα για   μετάκληση ή νομιμοποίησης εργατών γης

Το πρόβλημα παραμένει

Ενημερώνουμε τους αγρότες- εργοδότες ότι η διαδικασίες μετάκλησης και νομιμοποίησης εργατικού προσωπικού για τον πρωτογενή τομέα δεν δύναται ακόμα να διεκπεραιωθούν στο σύνολο τους και στον επιθυμητό βαθμό.

Μοναδική αλλαγή είναι εκκίνηση από το Υπουργείο Εργασίας για την έγκριση συμπληρωματικού αριθμού θέσεων εργασίας ανά Νομό και Περιφέρεια, η οποία ΚΥΑ αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

Παράλληλα, σε όλα τα υπόλοιπα στάδια εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό και πρακτικά καταστούν ανέφικτη η άμεση εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή σε όλους, καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αγρότες εισπράττοντας προκαταβολή για να ολοκληρώσουν την διαδικασία μετάκληση ή νομιμοποίησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι ο χρόνος που έχει χαθεί για αυτό το θέμα δεν μπορεί να αναπληρωθεί και οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πλέον δεδομένες, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το σύνολο των καλλιεργειών θα μετατοπιστεί σε πολύ όψιμη παραγωγή και συγκομιδή.

Για όλα τα παραπάνω, αποκλειστική ευθύνη έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης, καθώς ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, αλλιώς θα ενεργούσαν διαφορετικά.

Ο  Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

  Γαϊτάνης Ιωάννης                                             Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βιαννιτάκη