Αγροτικά θέματα τέθηκαν σε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας

11:20 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
11:11 π.μ. - Τετ, 30/20/2016
Image: Αγροτικά θέματα τέθηκαν σε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας

Προώθηση και προβολή των αγροτικών προϊόντων - απεργία ΠΝΟ – συναντήσεις με Περιφέρεια και Υπουργεία

Ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στον Δήμο Ιεράπετρας 
 
 
Θέματα που αφορούν την προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Ιεράπετρας, την πιστοποίηση, την μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων και τα κόστη, αλλά και ζητήματα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας μετά και την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στον Δήμο Ιεράπετρας. 
 
 
Παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Αγροτικών Θεμάτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Νίκου Δασκαλάκη, του νέου προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Μιχαλάκη και της  Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, κας. Κατερίνας Τσικαλουδάκη αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον αγροτικό κλάδο της Ιεράπετρας με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στο κομμάτι της προβολής, προώθησης και διαφήμισής τους. 
 
 
Την παραπάνω ανάγκη επιβεβαίωσε τόσο  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας όσο και ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας , κ. Μιχαλάκης τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει κίνητρα στους αγρότες παραγωγούς, ενώ από τη μεριά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη διάθεση για υποστήριξη του αιτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως άλλωστε είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη της Αντιπεριφερεριάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κας. Βρέντζου στον Δήμο Ιεράπετρας. 
 
 
Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης και γενικότερα θέματα των αγροτών, όπως οι απεργίες της ΠΝΟ και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της μεταφοράς των κηπευτικών, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τα κόστη μεταφοράς, αλλά και λειτουργικά θέματα του συλλόγου. 
 
 
Όπως αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης και στο αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό να συζητηθούν μείζονα ζητήματα του αγροτικού κλάδου που πρέπει άμεσα να προγραμματιστούν και να διευθετηθούν, για να στηριχθούν οι αγρότες της Ιεράπετρας που όπως τόνισε ο Δήμαρχος αποτελούν τον πυρήνα της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών προϊόντων και έχουμε υποχρέωση να τους υποστηρίξουμε στην προσπάθεια προσαρμογής στα σύγχρονα ανταγωνιστικά δεδομένα. 
 
 
Ολοκληρώνοντας ο  κ. Καλαντζάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και στον πρόεδρο, κ. Μιχαλάκη, επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα τους υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ενίσχυσης των αγροτών και του αγροτικού τομέα στον Δήμο Ιεράπετρας.
 
 
    
       Γραφείο Τύπου 
     Δήμου Ιεράπετρας