agrolasithi.gr: Υπάρχουν και δήμοι στον Νομό που πρωτοπορούν

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Δευ, 11/32/2021
Image: agrolasithi.gr: Υπάρχουν και δήμοι στον Νομό που πρωτοπορούν

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης στον Ηχώ 99,8 για την ψηφιακή πλατφόρμα για την προβολή-πώληση των παραγομένων προϊόντων

Μια καινοτόμα δράση αναλαμβάνει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου  που προχώρησε στη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας προβολής προϊόντων agrolasithi.gr  που στόχο θα έχει να προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου  δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Δήμαρχος   κ. Γιάννης Στεφανάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την πρωτοβουλία αυτή που στόχο έχει πέρα από την ανάδειξη των τοπικών  προϊόντων , να δοθεί ένα κίνητρο στους κατοίκους να μείνουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, δίνεται η δυνατότητα προώθησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και ειδών οικοτεχνίας, μια οικονομία που αναπτύσσεται στην περιοχή με αρκετούς νέους να στρέφονται σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης προϊόντα εργαστηρίου πχ υφαντά. Ακόμη  θα προωθηθεί η κρητική διατροφή και κυρίως οι Λασιθιώτικες συνταγές ώστε να προωθηθούν μέσω αυτών και τα τοπικά προϊόντα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επωφεληθούν και του Μεταφορικού εισοδήματος. Στο πλαίσιο της καλύτερη ενημέρωσης των συμμετεχόντων θα παρέχεται εκπαίδευση ώστε να γνωρίζουν πως θα διαχειριστούν το κομμάτι ενημέρωσης της σελίδας με τα στοιχεία τους, και εμπλουτισμό με πληροφορίες για το προϊόν και φωτογραφικό υλικό.

Το κόστος του εγχειρήματος καλύπτεται από ιδία μέσα του Δήμου στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και ανέρχεται σε 20.000 μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία και τις υπηρεσίες για τον τουρισμό, κατέληξε ο Δήμαρχος Οροπεδίου.