AgroExpo 2023: Με δικό του περίπτερο ο Ενιαίος Αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας στην έκθεση

10:43 π.μ. - Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τετ, 24/43/2023
Image: AgroExpo 2023: Με δικό του περίπτερο ο Ενιαίος Αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας στην έκθεση

Ο γραμματέας του συλλόγου Μ. Βιαννιτάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με την αγροτική έκθεση AgroExpo 2023 που θα γίνει από 26-28 Μαΐου στην Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης. Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά και κυρίως να δούμε το θέμα της στέγασης. Στην έκθεση θα συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο και περιμένουν τους παραγωγούς και τους εκθέτες να τους επισκεφθούν.

Μίλησε και για ασθένειες - ιώσεις των καλλιεργειών με την tuta absoluta όπως φαίνεται να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους παραγωγούς και αυτό που ζητούν από την πολιτεία είναι να δοθούν κάποιες ενισχύσεις από τα de minimis ώστε να στηριχθεί ο παραγωγός. Επίσης η καστανή ρυτίδωση που είναι πια εγκατεστημένη στην περιοχή.

Ο κ. Βιαννιτάκης αναφέρθηκε στο θέμα των εργατών γης με το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών να παραμένει παρά το ότι έχουν έρθει πολλοί και έχουν φύγει πολλοί. Παραμένουν επίσης τα μεγάλα προβλήματα στην γραφειοκρατία.

Κάλεσε ακόμη τους παραγωγούς ώστε να είναι προσεκτικοί κατά την αντιπυρική περίοδο γιατί ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς λόγω και των καιρικών συνθηκών, είναι μεγάλος.