AgroExpo 2021 - Καλαντζάκης: Θετική η αποτίμηση στον απόηχο της αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας

9:31 π.μ. - Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Δευ, 20/31/2021
Image: AgroExpo 2021 - Καλαντζάκης: Θετική η αποτίμηση στον απόηχο της αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας

Αλγεινή εντύπωση η απουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στον απόηχο της αυλαίας της AgroExpo 2021 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας έναν απολογισμό της μεγάλης αυτής γιορτής για την Ιεράπετρα με ιδιαίτερη αναφορά και στην επόμενη μέρα και τα σχέδια για την επόμενη αγροτική έκθεση. Ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν ή βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υλοποίησή της.

Όπως τόνισε παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν, η έκθεση είχε θετική ανταπόκριση τόσο από τους εκθέτες όσο και από τους επισκέπτες και αυτό δείχνει τη δυναμική της αλλά και την επιθυμία η έκθεση να γίνει, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Η επόμενη έκθεση AgroExpo 2023 θα γίνει στον ίδιο χώρο ο οποίος θα βελτιωθεί σε ένα σημαντικό βαθμό. Βέβαια δεν θα γίνουν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις γιατί ο στόχος είναι να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού εκθεσιακού κέντρου που θα λειτουργεί ως πολυχώρος, με αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις. Ευχόμαστε μέσα στο 2022 να δημοπρατηθεί το έργο όμως εκτιμάται πως δεν θα είναι έτοιμο το 2023. Ήδη προχωρά μια σχετική μελέτη και υπάρχει δέσμευση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για χρηματοδότηση, ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά του για την απουσία εκπροσώπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται μια τέτοια αγροτική έκθεση και να μην υπάρχει εκπροσώπηση από το Υπουργείο. Βέβαια παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος στηρίζει την έκθεση ωστόσο όταν αναφέρεται ότι η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί να μην υπάρχει εκπροσώπηση ειδικά σε μια περιοχή με τόσο ανεπτυγμένο τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες να έχουν να αντιμετωπίσουν τόσα πολλά προβλήματα.