AgroExpo 2021: Έτοιμα όλα για τα εγκαίνια της μεγάλης αγροτικής έκθεσης της Ιεράπετρας

11:44 π.μ. - Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Τετ, 15/44/2021
Image: AgroExpo 2021: Έτοιμα όλα για τα εγκαίνια της μεγάλης αγροτικής έκθεσης της Ιεράπετρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Θ. Χαριτάκης, στον Ηχώ 99,8

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας AgroExpo 2021 που θα διεξαχθεί 17-19 Σεπτεμβρίου στον χώρο της ΑΓΡΕΞ που βρίσκεται στον δρόμο Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 μεταφέροντας την ικανοποίηση καταρχάς, από τον αριθμό των εκθετών που φτάνει φέτος τους 75, περίπου καθώς κάποιοι έχουν πέραν του ενός περιπτέρου. Η έκθεση διενεργείται σε μια δύσκολη περίοδο, επιχειρηματικά και κοινωνικά, λόγω πανδημίας οπότε αυτή η ανταπόκριση δείχνει το μέγεθος της αξίας που έχει η έκθεση σε όλη τη χώρα. Η Ιεράπετρα βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας στον πρωτογενή τομέα και αυτό φαίνεται και μέσα από το ενδιαφέρον για την έκθεση, τόνισε.

Ως προς το οργανωτικό κομμάτι είπε οτι συνεχίζεται το στήσιμο της έκθεσης και οι εργασίες είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Υπάρχει συνεννόηση με την Τροχαία για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και κάλεσε πολίτες και οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η έκθεση, πρόσθεσε ο κ. Χαριτάκης, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή στις 19.00 και μέσα στην ημέρα αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα υπάρχει εκπρόσωπος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα φέτος θα είναι λίγο πιο λιτά, χωρίς πολλές ο ομιλίες, δεν θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως B2B συναντήσεις ή ακόμα και συναυλίες με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των παρευρισκόμενων. Αυτό που κρατάμε είναι ότι βρισκόμαστε πια στην 4η AgroExpo , κάθε φορά και καλύτερα. Η έκθεση ήρθε για να μείνει και να καθιερωθεί.

Αναφορικά με τα μέτρα εισόδου στην έκθεση σημείωσε ότι θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες οδηγίες, ο αριθμός των ταυτόχρονων επισκεπτών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 580 και για αυτό θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης. Σε περίπτωση λοιπόν αυξημένης προσέλευσης όταν κάποιοι θα φεύγουν κάποιοι άλλοι θα εισέρχονται έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Με καλή διάθεση και καλή συνεργασία, αλλά και τήρηση μέτρων, μάσκες και αποστάσεις πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, κατέληξε ο κ. Χαριτάκης ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Κύριλλο, τον Δήμο, την Περιφέρεια, τους φορείς που στηρίζουν και αγκαλιάζουν την όλη διοργάνωση.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Ώρες λειτουργίας της AgroExpo 2021

Παρασκευή 17/9 από 16.00 - 21.00

Σάββατο 18/9 από 10.00 – 21.00

Κυριακή 19/9 από 10.00 – 21.00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη