Άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ – Στο αυτόφωρο οι θερμόαιμοι νεαροί

9:57 π.μ. - Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 10/57/2020
Image: Άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ – Στο αυτόφωρο οι θερμόαιμοι νεαροί

«Τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και τον άφησαν αναίσθητο»

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου αναμένεται να δικαστούν σήμερα οι δύο νεαροί που τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος δύο ατόμων, ενός διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού στο Ηράκλειο. Στα δύο νεαρά άτομα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την απρόκλητη και άνανδρη, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση εναντίον του συναδέλφου τους εν ώρα υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα γνωστά στοιχεία του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσει τετράωρη στάση από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι σε ένδειξη διαμαρτυρία για την χθεσινή βάναυση επίθεση κατά του συναδέλφου μας.

Ενώ θα υπάρξει και κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή και την διαδικασία αυτοφώρου των κατηγορουμένων.

Κατά την διάρκεια της στάσης θα λειτουργήσει ποσοστό ασφαλείας 50%".

Το σκηνικό του τρόμου που έστειλε τον διασώστη στο νοσοκομείο

Έδειραν αλλοδαπό και αντί για “ευχαριστώ” που εκείνος δεν τους έκανε μήνυση, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι και πέρασαν την πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου, τις πρώτες πρωινές ώρες, χτύπησαν διασώστη του ΕΚΑΒ που πήγε να τους ρωτήσει γιατί προκαλούσαν δολιοφθορές στο ασθενοφόρο και το αυτοκίνητο της ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο στον Τομέα του ΕΚΑΒ στη Νέα Αλικαρνασσό. Και ήταν μόλις 22 και 23 χρόνων οι τοπικής καταγωγής φερόμενοι ως δράστες, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω με τη δράση τους σε περιοχή του Ηρακλείου, όταν για άγνωστους λόγους επιτέθηκαν και χτύπησαν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια δεν τους έκανε μήνυση και έτσι και κρατήθηκαν στο τμήμα!

Απίστευτα περιστατικά, που προκαλούν θλίψη, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Τα δύο Ελληνόπουλα, όπως ανακοινώθηκε, αρχικά, επιτέθηκαν - υπό άγνωστες αιτίες - σε έναν 26χρονο αλλοδαπό, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Από τη συγκεκριμένη επίθεση τραυματίστηκε ο 26χρονος, ενώ οι δύο θερμόαιμοι νεαροί δεν άργησαν να πέσουν στα χέρια των αστυνομικών και να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Όμως, λόγω του ότι ο νεαρός, αρχικά, δεν τους έκανε μήνυση, οι αστυνομικοί έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις στους νεαρούς και αναγκάστηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους.

Αντί όμως να βάλουν μυαλό, σύμφωνα με την Αστυνομία, βγαίνοντας από το Αστυνομικό Μέγαρο “έβαλαν στο μάτι” το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγα μέτρα πιο πέρα. Και κυρίως το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός διασώστη του ΕΚΑΒ, που βρισκόταν σταθμευμένο στον Τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλικαρνασσό.

Ο διασώστης μετέβη στο όχημά του, προκειμένου να σταματήσει την επίθεση των φερόμενων δραστών, με αποτέλεσμα να εντείνει την οργή τους και οι ίδιοι να τον ξυλοκοπήσουν. Ο 46χρονος διασώστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που είχε στο πρόσωπο, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας αναζήτησαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς.

Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι οι νεαροί συλληφθέντες κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 46χρονου ημεδαπού και 26χρονου αλλοδαπού.

Μετά το δεύτερο περιστατικό, στους δύο θερμόαιμους νεαρούς υποβλήθηκε μήνυση τόσο από τον 46χρονο τραυματία διασώστη, όσο και από τον 26χρονο, που είχαν χτυπήσει σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. Και, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και σήμερα θα περάσουν από το Αυτόφωρο.

«Ζητάμε μέτρα προστασίας» - Αγανάκτηση από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μετά το περιστατικό αυτό στον χώρο των διασωστών του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καλογιαννάκης, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” χθες και τη Γεωργία Μακάκη, τόνισε χαρακτηριστικά πως «το περιστατικό έχει λάβει χώρα γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα. Ήταν επίθεση από δύο άτομα σε συνάδελφο της υπηρεσίας στον Τομέα της Ν. Αλικαρνασσού. Οι δύο κύριοι αυτοί είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από άλλο ξυλοδαρμό στο κέντρο του Ηρακλείου, επειδή το θύμα δεν τους έκανε μήνυση. Και μόλις έφυγαν από το Αστυνομικό Μέγαρο, ερχόμενοι από το ΕΚΑΒ της Ν. Αλικαρνασσού, “ξέσπασαν” στο ασθενοφόρο χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, αλλά προκάλεσαν ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του συναδέλφου, ο οποίος, ακούγοντας προφανώς τον θόρυβο, βγήκε έξω να τους ζητήσει τον λόγο και αυτοί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν άγρια»...

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιαννάκης, «ο συνάδελφός μας έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Περιμένουμε νέα από τους γιατρούς και περιμένουμε και από τον ίδιο κάποια στιγμή να είναι σε θέση να μας ενημερώσει με περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο συνδικαλιστής τονίζει ότι από σήμερα κιόλας το συνδικαλιστικό όργανο θα ζητήσει να μεταφερθεί το ΕΚΑΒ Νέας Αλικαρνασσού σε άλλη πιο ασφαλή περιοχή.

«Εκεί που είναι τώρα είναι απομονωμένο. Ο καθένας που βγαίνει ξημερώματα από το Αστυνομικό Μέγαρο μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια των συναδέλφων. Ζητάμε από την Πολιτεία με κάθε τρόπο, είτε μέσα από την αυστηροποίηση του ποινικού καθεστώτος είτε με οποιονδήποτε τρόπο, να μας προστατεύσει στη διάρκεια της δουλειάς μας. Φεύγουμε από το σπίτι μας για να βγάλουμε το μεροκάματο και δεν ξέρουμε ποτέ αν γυρίσουμε πίσω ζωντανοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια πράγματα»...

neakriti.gr