Άγιος Νικόλαος: «Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα» - Διαψεύδει τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος των εργαζομένων

10:35 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Τετ, 20/35/2024
Image: Άγιος Νικόλαος: «Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα» - Διαψεύδει τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος των εργαζομένων

Η ευσυνειδησία των γιατρών παλεύει με τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι στη σκιά της τραγωδίας

«Δεν εφημέρευε το νοσοκομείο αλλά ο χειρουργός ήταν ήδη εκεί», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στη σκιά της τραγωδίας με τον θάνατο του 33χρονου που χτυπήθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Τον υπουργό διέψευσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης, λέγοντας πως το ΓΝΑΝ εφημερεύει κάθε μέρα. «Ο υπουργός δεν είπε αλήθεια. Το νοσοκομείο εφημερεύει πάντα. Το νοσοκομείο εφημέρευε την Κυριακή χωρίς γενικό χειρουργό», είπε.

Και προχθές «ένας αναισθησιολόγος που δεν εφημέρευε κλήθηκε μέσα στη νύχτα εκτάκτως στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για επείγον χειρουργείο. Όπως ακριβώς συνέβη λίγες ώρες πριν για τον τραγικό τραυματισμό του 33χρονου από φωτοβολίδα αλλά και περίπου 1,5 μήνα πριν στην Ιεράπετρα για τον 17χρονο σε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος. Το σύστημα στηρίζεται στον εθελοντισμό και το φιλότιμό μας», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον υπουργό Υγείας που του τηλεφώνησε προχθές στη σκιά της τραγωδίας. Με φόντο το επαναλαμβανόμενο αυτό σκηνικό εξαιτίας των ελλείψεων στις 28 Μαρτίου το Λασίθι δίνει αγωνιστικό ραντεβού για την υγεία στο Σεληνάρι.

Το βράδυ της Κυριακής, το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εφημέρευε όπως πάντα, αλλά όχι και η γενική χειρουργική, ελλείψει γιατρών. Το τραύμα στο σώμα του 33χρονου Μανώλη ήταν τόσο σοβαρό που η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ήταν άνιση. Νίκησε και πάλι ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η ευσυνειδησία… με τον διευθυντή της Χειρουργικής να φτάνει πριν το ασθενοφόρο και σε χρόνο ρεκόρ, παρότι τύποις εκτός εφημερίας.

Αυτή ακριβώς τη διαπίστωση επισήμανε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στον ίδιο τον υπουργό Υγείας που του τηλεφώνησε προχθές το βράδυ και μετά τη δημοσιότητα που έλαβε πανελλαδικά η τραγωδία ανήμερα των Αποκρεών.

«Δέχτηκα κλήση από τον υπουργό που μου είπε πως δεν χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή επειδή δεν υπήρχε γιατρός», ανέφερε ο κ. Μανουσάκης.

Ωστόσο το σκηνικό είναι επαναλαμβανόμενο, δηλαδή με εργαζόμενους λάστιχο που σπεύδουν να καλύψουν τη γύμνια και την ανεπάρκεια του συστήματος και να παλέψουν για κάθε ανθρώπινη ζωή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες από τη μια άκρη του Λασιθίου έως την άλλη η προετοιμασία κορυφώνεται για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι και που στόχος είναι το μήνυμα του φτάνει πια…. να είναι ηχηρό.

neakriti.gr