Άγιος Ανδρέας: Κάηκαν οικήματα, δε λειτούργησε το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας

9:05 π.μ. - Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Παρ, 27/05/2018
Image: Άγιος Ανδρέας: Κάηκαν οικήματα, δε λειτούργησε το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας

Ανεστάλη η λειτουργία του οικισμού λόγω των ζημιών που υπέστησαν σπίτια από την πυρκαγιά

Είναι Δευτέρα βράδυ και η φωτιά έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στην Ανατολική Αττική. Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ξεκινά η εκκένωση του οικισμού του Αγίου Ανδρέα και των Κέντρων Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του Στρατού Ξηράς στην ίδια περιοχή. Είναι ένας παράδεισος, ένα πνεύμονας πρασίνου για τους στρατιωτικούς οι οποίοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τη φωτιά που ήδη έχει αρχίσει να απειλεί τα πάντα.
 
Η εκκένωση γίνεται, όμως, υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» στην όλη υπόθεση, ένα μεγάλο ερωτηματικό για το οποίο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Συγκεκριμένα, τόσο το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα όσο και τα Κέντρα του Στρατού, διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας το οποίο, όπως καταγγέλλεται φαίνεται να μην τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.
 
Η φωτιά πέρασε από την περιοχή προκαλώντας επισκευάσιμες ζημιές σε 22 οικήματα, άλλα 60 υπέστησαν φθορές στη στέγη τους ενώ 10 έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Επίσης έχουν καταστραφεί οι φούρνοι και άλλες εγκαταστάσεις. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει η προγραμματισμένη σειρά παραθερισμού του Κέντρου Αποκατάστασης Απώλειας Υγείας Αγίου Ανδρέα από 26 Ιουλίου μέχρι και 7 Αυγούστου λόγω εργασιών αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
 
Όμως, θα πρέπει να διαταχθεί, αν δεν έχει γίνει ήδη, ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί γιατί δε λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας και ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό.
 
 
in.gr