Αγιονικολιώτισσα μεταξύ των τραυματισμένων στο ατύχημα στα Τέμπη

12:06 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Τετ, 01/06/2023
Image: Αγιονικολιώτισσα μεταξύ των τραυματισμένων στο ατύχημα στα Τέμπη

Δείτε αναλυτικά

Μια νεαρή Αγιονικολιώτισσα, είναι μεταξύ των τραυματισμένων στο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα, όταν επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με εμπορικό.

Η 21χρονη Α.Β. τραυματίστηκε στον αυχένα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Είναι καλά στην υγεία της και έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου , τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Άμορφη μάζα σιδερικών

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου έχει μεταμορφωθεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Οι κινήσεις της Πυροσβεστικής γίνονται με τεράστια προσοχή μιας και έχει δημιουργηθεί ντόμινο μετά την σύγκρουση.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, τα δύο πρώτα βαγόνια των τρένων σηκώθηκαν στον αέρα και καταπλάκωσαν τα υπόλοιπα.

Στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία και στρατός, με τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν στήσει μάλιστα την τελευταία ώρα σκηνές στο σημείο της τραγωδίας ώστε να συμβάλλουν τόσο στο συντονιστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και σε οτιδήποτε χρειαστούν οι Αρχές που επιχειρούν με τη βοήθεια σκύλων της Αστυνομίας.

Έρευνα

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος,ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

anatolh.com