Αγιασμός και Κοπή Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

10:58 π.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018
10:02 π.μ. - Παρ, 02/58/2018
Image: Αγιασμός και Κοπή Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Με την τελετή του Αγιασμού και την Κοπή Βασιλόπιτας ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ. Σ. την Πέμπτη, μετά την αναβολή που είχε πάρει η συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της πόλεως, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το έτος 2018 και στη συνέχεια ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Δήμου Ιεράπετρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τόν Πρόεδρο κ. Ηλία Νταραρά και στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή και δημιουργική χρονιά με συνεργασία και ομόνοια, καλές αποφάσεις για το καλό του τόπου και καλή δύναμη στο δύσκολο και πολύτιμο έργο τους. Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τοη Δήμο Ιεράπετρας θα συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και μόνο, με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο της γεραπετρίτικης κοινωνίας. Ήδη, όπως επεσήμανε ο Σεβ., τα πρώτα αποτελέσματα συνεργασίας έδωσαν καρπούς με τη δρομολόγηση της ανακατασκευής του Γηροκομείου της πόλης.
 
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. για την άψογη συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι έτος δημιουργικό.

 
Νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη στο γραφείο του και του ευχήθηκε καλή χρονιά με πολλή δύναμη για την επιτέλεση του έργου της δημοτικής Αρχής για βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, παρουσία των Αντιδημάρχων. Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Δήμου Ιεράπετρας και για ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη της Ιεράπετρας και την προαγωγή και αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας. Στη συνέχεια ο Σεβ. συνοδευομένος από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους επισκέφτηκε τους εργαζομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη από το Θεό στην εξάσκηση των καθηκόντων τους.