Αγιαννιωτάκης: Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν το δάκο - Προσοχή στους ψεκασμούς

11:33 π.μ. - Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Δευ, 23/33/2024
Image: Αγιαννιωτάκης: Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν το δάκο - Προσοχή στους ψεκασμούς

Σημαντικό το πότισμα των ελαιόδεντρων προκειμένου να επιβιώσουν

Ο κος Μάρκος Αγιαννιωτάκης, γεωπόνος και Πρόεδρος του Β΄ Ελαιουργικού Συνεταιρισμού « Δήμητρα», μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την εικόνα των ελαιόδεντρων στην περιοχή μας μετά την ανομβρία του καλοκαιριού.

Τα δέντρα έχουν περάσει μία δύσκολη διετία λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, είπε ο κος Αγιαννιωτάκης. Οι συνθήκες του καλοκαιριού ευνόησαν στο να μην έχουμε δάκο αλλά τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει και η υγρασία έχει ανέβει αυτό θα αλλάξει. Ο δάκος έχει αρχίσει να κάνει ήδη την εμφάνισή του με τις παγίδες να πιάνουν αρκετά άτομα. Ο κ. Αγιαννιωτάκης συμβούλεψε τους παραγωγούς να επικοινωνήσουν με τους γεωτεχνικούς τους ώστε να ελέγξουν το πρόβλημα και να γίνουν οι κατάλληλοι ψεκασμοί ακολουθώντας σωστές πρακτικές. Η Διεύθυνση Γεωργίας θα κάνει κάποιους ψεκασμούς και όταν δώσει την άδεια θα αρχίσει η συγκομιδή, γύρω στις 5 με 10 Νοεμβρίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αγιαννιωτάκης είπε ότι η φετινή χρονιά φαίνεται αν είναι λίγο καλύτερη από την περσινή και ελπίζει να πάρουν οι παραγωγοί το 50 με 55% της παραγωγής.

Κλείνοντας, συμβούλεψε τους παραγωγούς να ποτίζουν όσο μπορούν ώστε να βοηθήσουν τα δέντρα τους και για την επόμενη χρονιά. Εάν συνεχιστούν αυτές οι κλιματολογικές συνθήκες, τα δέντρα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν γι’ αυτό το πότισμα είναι αρκετά σημαντικό.

-

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού