Αγιά Φωτιά: Η φονική κατολίσθηση και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για οικογένεια τουριστών

4:41 μ.μ. - Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022
04:10 μ.μ. - Κυρ, 30/41/2022

Εικόνες βίντεο από το σημείο

Απίστευτη η τραγωδία που έζησε οικογένεια τουριστών από την Τσεχία τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, όταν το κατάλυμα που επέλεξαν για ολιγοήμερες διακοπές καταπλακώθηκε από τεράστιο βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από την κορυφή του λόφου και κατέληξε στο διαμέρισμα των τουριστών.

hxonews

Τα αποτελέσματα τραγικά, η γυναίκα νεκρή , το 8χρονο παιδί της σοκαρισμένο με κατάγματα στο πόδι ενώ ο σύζυγος και πατέρας του παιδιού ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του φανερά σοκαρισμένος από το κακό που τον βρήκε,  έψαχνε στα χαλάσματα ταξιδιωτικά έγγραφα και ότι άλλο θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο τέτοιες ώρες.

hxonews

Για την ιστορία ο βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα γύρω στα μεσάνυχτα. Ακούστηκε μεγάλος θόρυβος, μας είπαν γείτονες της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν της αρχές, μην πιστεύοντας αυτό που συμβαίνει, αφού και ίδιοι κοιμόντουσαν στα διπλανά διαμερίσματα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε περίπου 6 ώρες με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

hxonews

 Στις έρευνες αρχικά συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και στη συνέχεια και με τη συνδρομή των συναδέλφων τους, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, αλλά και κλιμακίου της 3ης ΕΜΑΚ. Κινήθηκαν με βάση τις μαρτυρίες του συζύγου.

hxonews

Στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 50 άνδρες και 20 οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και το ΕΚΑΒ και αρκετοί εθελοντές.

hxonews

Στο σημείο έσπευσε και ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς που συντόνιζε την επιχείρηση διάσωσης.

hxonews Εναέριες φωτογραφίες και βίντεο  Νίκος Σαράντος   
Εναέριες φωτογραφίες και βίντεο  Νίκος Σαράντος   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Ανδρουλάκης και ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Ν. Παπαδάκης μίλησαν στον ΗΧΩ 99,8

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews