Αγγελάκης: Εκτός ελέγχου το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εάν κλείσει η Παθολογική
Θα συμπαρασύρει και άλλες κλινικές - Θα αυξηθούν οι διακομιδές
Για τις εξελίξεις σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη « Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» κ. Γιώργος Αγγελάκης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, ιδιότητα με την οποία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» και όχι με την ιδιότητά τους ως προϊστάμενος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, όπως διευκρινίστηκε. Εξελίξεις που έχουν να κάνουν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για νέες κινητοποιήσεις και τον Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής ο οποίος όπως έγινε γνωστό έχει καταθέσει την παραίτησή του με συνέπεια το κλείσιμο της κλινικής καθώς δεν υπάρχει άλλος γιατρός.
Ο κ. Αγγελάκης σχολίασε καταρχάς ότι ο γιατρός Παθολόγος κ. Φυτρολάκης με τον οποίο μίλησαν σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση, ήταν πραγματικά πιεσμένος από τον αυξημένο φόρτο εργασίας αφού την ίδια μέρα είχε τρία εξιτήρια, μια επείγον εισαγωγή, άλλα επείγοντα περιστατικά που έπρεπε να εξυπηρετηθούν, πέραν της γραφειοκρατικής διαδικασίας που κάνει ο ίδιος ο γιατρός. Η πίεση λοιπόν ήταν μεγάλη και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη την ημέρα, σημείωσε αρχικά ο κ. Αγγελάκης Προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ο μόνος γιατρός στην Παθολογική κλινική και η παραίτησή του θα έχει πολλαπλές συνέπειες για το μέλλον της κλινικής και του νοσοκομείου γενικότερα. Γιατί η Παθολογική κλινική είναι η βάση λειτουργίας και άλλων κλινικών που θα συμπαρασυρθούν. Ακόμη και ο Τομέας ΕΚΑΒ που θα έχει αυξημένες διακομιδές ασθενών. Ο κ. Φυτρολάκης θα είναι στο νοσοκομείο έως το τέλος του Γενάρη. Από εκεί και πέρα εάν κλείσει η Παθολογική κλινική, δεν θα υπάρχει Νοσοκομείο. Θα αρχίσει να «ξεχειλώνει το πουλόβερ». Πρέπει να γίνει κάτι τώρα, τόνισε με έμφαση ο κ. Αγγελάκης.
Μίλησε για μερίδιο ευθυνών , τονίζοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις είναι πολιτικές και λαμβάνονται κεντρικά. Μπορούμε να επηρεάσουμε αυτές τις κεντρικές αποφάσεις; Φαίνεται τι πάει να γίνει. Εμείς τι κάνουμε από πλευράς μας. Έχουμε όμως έναν άσσο στο μανίκι μας. Έχουμε ιδιαιτερότητες, γεωμορφολογικές, χιλιομετρικές αποστάσεις κλπ. Στο Λασίθι υπάρχουν τρία νοσοκομεία γιατί χρειάζονται τρία νοσοκομεία.
Η διεκδίκηση λειτουργίας ΤΟ.Μ.Υ. έστω και τώρα είναι μια λύση για το Νοσοκομείο γιατί γίνεται ένα «ξεκαθάρισμα» σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κατόπιν ο ασθενής να μεταφέρεται όπου κριθεί αναγκαίο. Πρέπει επίσης να δημιουργηθούν οι εργασιακές εκείνες συνθήκες που να προσελκύουν τους γιατρούς να έρθουν στον τόπο μας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελάκης.
Ακούστε εδώ αναλυτικά