Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Κάτω Χωριού για την δυσοσμία του βιολογικού

12:01 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019
12:10 μ.μ. - Τετ, 09/01/2019
Image: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Κάτω Χωριού για την δυσοσμία του βιολογικού

Tι απαντά και γιατί ζητά συγγνώμη ο αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης

Tην δυσαρέσκειά τους εκφράζουν αγανακτισμένοι κάτοικοι του Κάτω Χωριού Ιεράπετρας για την έντονη δυσοσμία που προέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό. Η κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα είναι απελπιστική, ειδικά για όσους μένουν κοντά στις εγκαταστάσεις που ζουν καθημερινά με την μυρωδιά από τον βιολογικό στα σπίτια τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με το περιβάλλον έχει πρωτίστως να κάνει με την υγεία μας επισημαίνουν και καλούν τους αρμόδιους να επιληφθούν. Το μέλος της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργος Τομαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση που υπάρχει αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Προσθέτει ότι σε κακή κατάσταση είναι και το κτίριο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του βιολογικού. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τοποθετήθηκε και κάτοικος της περιοχής που εμφανώς αγανακτισμένη περιέγραψε τα όσα βιώνει καθημερινά.
 
Ακολουθεί συνέντευξη:
 
 
 
Για το θέμα τοποθετήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης ο οποίος ανέφερε ότι καταρχάς το θέμα ξεκινά από ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε στον βιολογικό της Ιεράπετρας. Έχουν παραγγείλει ειδικό εξάρτημα από το εξωτερικό για την αποκατάσταση της βλάβης. Για τον λόγο αυτό ένα μέρος του ΄΄φορτίου΄΄ έχει περάσει στον βιολογικό του Κάτω Χωριού. Είναι θέμα ημερών η παραλαβή του εξαρτήματος, το οποίο εν συνεχεία θα τοποθετηθεί άμεσα και το πρόβλημα θα λυθεί. Ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και ζήτησε συγγνώμη που δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση. 
Παρόλα αυτά όπως τόνισε είχε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της Τ.Κ. τον οποίο και ενημέρωσε εκφράζοντάς του και την πρόθεση να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και δεν υπήρξε δυνατότητα άμεσης επαφής με όλη την τοπική κοινωνία. Κάτοικοι πάντως που απευθύνονταν στην υπηρεσία ή και τον ίδιο, ενημερώνονταν για το όλο θέμα.
 
Ακολουθεί συνέντευξη: