Αφορολόγητες οι Γονικές Παροχές από 1η Οκτωβρίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

11:32 π.μ. - Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Δευ, 20/32/2021
Image: Αφορολόγητες οι Γονικές Παροχές από 1η Οκτωβρίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης Α. Δρανδάκη στον Ηχώ 99,8

Χωρίς φόρο θα μπορούν από την 1η Οκτωβρίου 2021 να μεταβιβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους ή οι παππούδες στα εγγόνια τους οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουν στην κατοχή τους, ακίνητα, χρήματα, κλπ. ενώ το ίδιο μπορούν να πράξουν μεταξύ τους οι σύζυγοι ή όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το αφορολόγητο όριο θα είναι 800.000 ευρώ ανά γονέα και ανά παιδί ή εγγόνι.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Κρήτης κα Δρανδάκη Αναστασία μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας χρήσιμες οδηγίες αναφορικά με τις γονικές παροχές διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένουν και επίσημα τις διατάξεις νόμου που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Πρόσθεσε ότι η περίοδος από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και τέλος του έτους είναι μια καλή περίοδος για να γίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς από 1/01/2022 θα έχουμε αύξηση των αντικειμενικών αξιών που μπορεί σε κάποιες περιοχές να φτάσει και το 25% με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος των εξόδων, τις επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ κλπ.

Τέλος σε ότι αφορά τις γονικές παροχές τόνισε ότι κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά γιατί πχ μπορεί κάποιο ακίνητο να είναι υποθηκευμένο, οπότε καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλεύονται και μηχανικό , δικηγόρο, λογιστή ώστε να αναζητηθεί η συμφέρουσα λύση για τους ίδιους.