Αφαιρέθηκαν τραπεζοκαθίσματα από κατάστημα στην Ιεράπετρα λόγω αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου

9:57 π.μ. - Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
09:05 π.μ. - Τρί, 16/57/2017
Image: Αφαιρέθηκαν τραπεζοκαθίσματα από κατάστημα στην Ιεράπετρα λόγω αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου

Πρέπει να μπει μια τάξη ετοιμάζουμε κανονισμό κοινόχρηστων χώρων δηλώνει η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη

Στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από κατάστημα που έκανε αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου προχώρησαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 για την εξέλιξη αυτή λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει με την τεχνική υπηρεσία και τη δημοτική αστυνομία μια προσπάθεια  ελέγχου αλλά και να βοηθηθούν καταστηματάρχες  να βγάλουν την άδεια λειτουργίας ή την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου  εφόσον δεν υπήρχαν.   Σε  περιπτώσεις που δεν υπήρξε ανταπόκριση επιβλήθηκαν πρόστιμα. Εάν επιβληθούν δυο φορές πρόστιμα δίνεται στη συνέχεια η δυνατότητα κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων. Δεν είναι σκοπός μας αυτός. Η αυθαίρετη καταπάτηση κοινόχρηστοων χώρων δεν μπορεί να συνεχιστεί , υπάρχει εξάλλου και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.  Χθες πήραμε τα πρώτα τραπεζοκαθίσματα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρήσουμε και σε άλλες ανάλογες ενέργειες σε αντίστοιχες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Ετοιμάζουμε τον κανονισμό χρήσης των κοινόχρηστων χώρων με στόχο να μην γίνεται αυθαίρετη κατάληψη  κοινόχρηστων χώρων και ευελπιστούμε ότι ο κανονισμός θα γίνει σεβαστός γιατί σίγουρα τέτοιες ενέργειες όπως η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων δεν είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί πρέπει όμως να υπάρχει και μια τάξη , σημείωσε η κα Χατζημαρκάκη. 
 
 
Αναφέρθηκε ακόμη στους λόγους που η Ιεράπετρα δεν πήρε περισσότερες γαλάζιες σημαίες αλλά και στο γιατί δεν αποφασίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο η  Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας και του Ελληνικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου «Διατήρηση επί τόπου του κεδροδάσους της νήσου Χρυσής, Ιεράπετρας, Κρήτης»
 

Ακολουθεί συνέντευξη Χ. Χατζημαρκάκη:
 
 
 



Δείτε εδώ σχετικό δελτίο τύπου:

Σφραγίσεις καταστημάτων και αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας 
 
Στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 15 Μαϊου 2017  συνεργείο υπαλλήλων του Δήμου Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. 
 
Μετά από το σχετικό έλεγχο σφραγίστηκε ένα  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, ενώ προκαλούσε παράλληλα προβλήματα ηχορύπανσης στο κέντρο της πόλης. 
 
Η επιχείρηση έγινε υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη, η οποία και επισήμανε τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή όλων όσων καταλαμβάνουν αυθαίρετα  κοινόχρηστους χώρους.  
 
Όπως δήλωσε «Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, με συνέπεια όχι μόνο να εμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών μέσα στην πόλη αλλά και να δημιουργούνται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρά τις συστάσεις και παρά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν καταστήματα που είτε δεν διαθέτουν καθόλου άδεια κοινοχρήστου χώρου είτε κάνουν αυθαίρετες καταλήψεις και υπέρβαση της άδειας.  Παράλληλα, υπάρχουν  καταστήματα που καταλαμβάνουν προκλητικά διαβάσεις ΑΜΕΑ, καταστήματα σε πλατείες χωριών που καταλαμβάνουν το σύνολο του χώρου και επιπλέον δεν πληρώνουν συστηματικά, δημιουργώντας έτσι μεγάλα προβλήματα. 
 
«Προκειμένου να μπει τάξη, επισήμανε η κα. Χατζημαρκάκη ο Δήμος Ιεράπετρας θα αφαιρεί στο εξής όλες τις αυθαιρεσίες από καταστήματα στα όποια τους έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία. Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι καταστηματάρχες κάνουν χρήση και δεν έχουν ακόμα στην κατοχή τους την προβλεπόμενη άδεια να αιτηθούν άμεσα στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας».