Αεροδρόμιο Σητείας: Η έλλειψη πληρότητας και όχι η ασφάλεια ο λόγος αποχώρησης της Easy Jet

12:08 μ.μ. - Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
12:06 μ.μ. - Τρί, 25/08/2024
Image: Αεροδρόμιο Σητείας: Η έλλειψη πληρότητας και όχι η ασφάλεια ο λόγος αποχώρησης της Easy Jet

Τι είπε ο Γιάννης Κακουράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, για αεροδρόμιο, υδατοδρόμιο και πληρότητες

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, κ. Γιάννης Κακουράκης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το αεροδρόμιο Σητείας, τις πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής αλλά και το υδατοδρόμιο.

Με αφορμή την λήξη της συνεργασίας του αεροδρομίου Σητείας με γνωστή αεροπορική εταιρία, αλλά και την σχετική ανακοίνωσή της για προβλήματα ασφαλείας στο αεροδρόμιο, ο κ. Κακουράκης εξήγησε τους πραγματικούς λόγους που η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Υπάρχει μία ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι το ποσοστό πληρότητας των θέσεων της συγκεκριμένης εταιρίας για τα ταξίδια από Μιλάνο και Νάπολη ήταν γύρω στο 70%. Κάποιος που γνωρίζει από low cost πτήσεις, καταλαβαίνει ότι η πληρότητα ήταν πάρα πολύ χαμηλή. Αυτό καθιστούσε το πρόγραμμα μη βιώσιμο οπότε η εταιρία το ακύρωσε και έριξε αυτή την αστοχία στο αεροδρόμιο. Ο κ. Κουράκης υπογράμμισε ότι το αεροδρόμιο Σητείας λειτουργεί μια χαρά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ασφαλείας. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθώς καθημερινά δέχεται αρκετές πτήσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, ο τελευταίος έλεγχος ασφαλείας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 17/6 δεν ανέδειξε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πάντα γίνονται προσπάθειες και είναι σε επαφή με τέτοιου είδους αεροπορικές εταιρίες και όταν κριθεί από αυτές ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι βιώσιμο τότε θα προχωρήσουν σε συνεργασία, κάτι που ο κ. Κακουράκης πιστεύει ότι δεν είναι μακριά. Το αεροδρόμιο Σητείας εξυπηρετεί όλο το νότιο κομμάτι. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι σύγχρονο και δεν έχει τόση κίνηση όσο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να εξυπηρετείται με ταχύτητα και να φτάνει στην Ιεράπετρα πολύ πιο γρήγορα.

Όσων αφορά την πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Σητείας, ο κ. Κακουράκης είπε ότι από 16/5 που έφτασε η πρώτη πτήση τσάρτερ η πληρότητα σε όσους συνεργάζονται με tour operators φαίνεται να κυμαίνεται από 60-80%. Για όσους δεν έχουν συνεργαστεί με κάποιο γραφείο, οι πληρότητες είναι πιο χαμηλές, ωστόσο ο κ. Κακουράκης πιστεύει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Οι δύο αυτοί μήνες βέβαια δεν φτάνουν γι’ αυτό και ο στόχος είναι να ξεκινούν Απρίλιο και να τελειώνουν γύρω στις 10 Νοεμβρίου. Είναι ένα πλάνο που θέλει δουλειά αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Η Σητεία και η Ιεράπετρα είναι σε ένα καλό σημείο ώστε να μπορούν να καλύψουν κάποιους tour operators σε αυτές τις ημερομηνίες.

Σχετικά με την Airbnb, ο κ. Κακουράκης είπε ότι χωρίς ξενοδοχεία και καταλύματα δεν μπορείς να έχεις οργανωμένο τουρισμό. Τα δωμάτια Airbnb λειτουργούν βοηθητικά σε αυτό και πρέπει να μπουν κάποια όρια και να λειτουργούν με ίσους όρους. Πρέπει δηλαδή ένα δωμάτιο Airbnb να πληρώνει όλους τους φόρους που πληρώνει ένα κατάλυμα.

Κλείνοντας, ο κ. Κακουράκης αναφέρθηκε στο υδατοδρόμιο Σητείας το οποίο προσθέτει αξία στην περιοχή, βοηθάει σε όλους τους τομείς και απευθύνεται κυρίως σε VIP τουρίστες οι οποίοι αποτελούν πολύ καλό κομμάτι του τουρισμού καθώς είναι αυτοί που κινούνται και ξοδεύουν.