Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πρόστιμα 500 € σε τουρίστες - Δεν είχαν τον κωδικό της PLF

2:32 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Πέμ, 16/32/2020
Image: Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πρόστιμα 500 € σε τουρίστες - Δεν είχαν τον κωδικό της PLF

Οι 8 επιβάτες της πτήσης από το Βερολίνο σκοπεύουν να κάνουν ένσταση

Πρόστιμα ύψους 500 ευρώ - στον καθένα - επέβαλλαν σήμερα, Πέμπτη, οι αερολιμενικές αρχές του «Νίκος Καζαντζάκης» σε 8 επιβάτες πτήσης από το Βερολίνο.

Κι αυτό γιατί, έπειτα από τον έλεγχο που τους έγινε, δεν είχαν στην κατοχή τους τον ηλεκτρονικό κωδικό της φόρμας PLF (Passenger Locator Form) και τον οποίο όφειλαν να έχουν, προτού ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, δεν είχαν τον εν λόγω κωδικό, καθότι δεν είχαν ενημερωθεί από το πρακτορείο στο οποίο «έκλεισαν» το ταξίδι τους για την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ert.gr, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπήρξε μια σχετική αναστάτωση και διαμαρτυρία από μέρους των 8 επιβατών, οι οποίοι όπως είπαν, κινδύνευσαν να γυρίσουν πίσω. Πρόθεσή τους είναι πάντως να υποβάλλουν ένσταση για το πρόστιμο υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για το ζήτημα που προέκυψε.

Σημειώνεται πως, συνολικά, αναμένονται 7 πτήσεις έως το βράδυ της Πέμπτης, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με 1000 - 1200 επιβάτες.

Τι είναι η φόρμα PLF;

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα το αργότερο την προηγούμενη ημέρα από την άφιξή τους στη χώρα

Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος αα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, αβ) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

(Φωτογραφία: INTIME)