Αεροδρόμιο Ξένιος Ζεύς ΑΕ: Άνοιξε η συζήτηση για την τύχη της εταιρίας

12:35 μ.μ. - Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
12:02 μ.μ. - Τρί, 25/35/2020
Image: Αεροδρόμιο Ξένιος Ζεύς ΑΕ: Άνοιξε η συζήτηση για την τύχη της εταιρίας

Συνεδρίασε το προσωρινό Δ.Σ. - Γρίφος η "λύση" του αεροδρομίου

Ορίστηκε το προσωρινό Δ.Σ. της εταιρίας Αεροδρόμιο Ξένιος Ζευς Α.Ε προκειμένου να τρέξει διαδικασίες για την τύχη της εταιρίας. Ως προσωρινό Δ.Σ. ορίστηκαν, πρόεδρος Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, αντιπρόεδρος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Διευθύνων Σύμβουλος ο αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου και πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο κ. Καλαντζάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη συνάντηση, τον ορισμό προσωρινού Δ.Σ. και τους στόχους επισημαίνοντάς ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν από τη Γενική Συνέλευση.

Στόχος η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευση. Παρά τις δυσκολίες καθώς οι μέτοχοι είναι πάρα πολλοί, ξεπερνούν τους 900. Εάν θα γίνει λύση της εταιρίας αυτό θα αποφασιστεί στη Γ.Σ. Να σημειωθεί ότι η γη που έχει αγοραστεί είναι 161 στρέμματα στην περιοχή μεταξύ Κάτω Χωριού, Βασιλική, Παχειά Άμμος. Ενώ ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν που προκύπτουν είναι η δήλωση στο Κτηματολόγιο, επεσήμανε ο Δήμαρχος.

«Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια από τους Δήμους Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, είχε φτάσει στο στάδιο να βάλει την υπογραφή ο Υπουργός και εξαιτίας κάποιου πολιτικού προσώπου χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία… Ήταν μια αδικία από την τότε κυβέρνηση για μια υπογραφή να μην υπάρχει σήμερα αεροδρόμιο στην Ιεράπετρα. Δεν θα μιλάγαμε ούτε για αεροδρόμιο Καστελλίου. Θα ήταν ένα αεροδρόμιο που θα στήριζε την ανάπτυξη του Λασιθίου», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Δήμαρχος.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: