Άδικη εξαίρεση επιχειρήσεων από μέτρα στήριξης λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας

9:18 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
09:03 μ.μ. - Πέμ, 26/18/2020
Image: Άδικη εξαίρεση επιχειρήσεων από μέτρα στήριξης λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας

Είναι ζήτημα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις με δευτερεύοντες ΚΑΔ που πλήττονται από την πανδημία.

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ανταποκρινόμενος στις έντονες και εύλογες διαμαρτυρίες επαγγελματιών και επιχειρηματιών, με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, που συνυπογράφουν 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να περιληφθούν στα μέτρα στήριξης (αναστολή πληρωμών φόρων και ΦΠΑ) οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και των οποίων ο κύριος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Υπ. Οικονομικών αλλά μόνο οι δευτερεύοντες.

Η σημερινή επιχειρηματικότητα έχει πολλαπλές δραστηριότητες, και πολλές φορές επεκτείνεται σε διαφορετικούς τομείς, διατηρώντας συνήθως τον ΚΑΔ της αρχικής επαγγελματικής ενασχόλησης και αναπτύσσοντας δευτερεύοντες. Είναι μάλιστα πολύ συνηθισμένο, οι δευτερεύουσες δραστηριότητες, ως νεώτερες, να είναι πολύ σημαντικότερες από την αρχική, τόσο από άποψη τζίρου όσο και απασχόλησης.

Το πρόβλημα είναι ζήτημα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις με δευτερεύοντες ΚΑΔ που πλήττονται από την πανδημία και αναδεικνύει πως το εύρος των επιχειρήσεων που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύπτει σχεδόν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι Βουλευτές ζητούν να περιληφθούν στα μέτρα στήριξης και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και με τους δευτερεύοντες ΚΑΔ.