Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τη ράμπα ΑΜΕΑ στην παραλία της Ιεράπετρας

11:51 π.μ. - Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019
11:03 π.μ. - Πέμ, 07/51/2019
Image: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τη ράμπα ΑΜΕΑ στην παραλία της Ιεράπετρας

Στο ίδιο έργο θεατές - Διαμαρτυρίες πολιτών

Ο Ιούλιος μπήκε και παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι οι εργασίες τοποθέτησης της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα θα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, τίποτα δεν έχει γίνει.
 
Πέρυσι, τρίτη χρονιά λειτουργίας της -και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση- η ράμπα παρέμεινε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέλος του καλοκαιριού, λόγω προβλημάτων στη στήριξή της. Από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το πρόβλημα αποδόθηκε σε λάθος επιλογή σημείου τοποθέτησης. Αναζητήθηκε, λοιπόν και βρέθηκε καταλληλότερο σημείο, ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εργασίες αργούν αδικαιολόγητα.
Υπενθυμίζουμε πως αυτή η ράμπα, που με τόσο ενθουσιασμό χαιρετίστηκε η τοποθέτησή της, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν τη θάλασσα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Πολλοί, επίσης, άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας περιμένουν με αγωνία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της καθώς έρχονται με τις οικογένειές τους για πολυήμερες διακοπές στην πόλη μας, εξαιτίας της ύπαρξής της.
 
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τη δέσμευσή της στο σημαντικό αυτό ζήτημα, δυστυχώς ένα από τα πολλά, που αφορούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο οι ανάγκες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή δυσφορία. Η ευαισθησία και ο πολιτισμός όλων μας -κατοίκων και τοπικών αρχών- κρίνεται από το πόσο προσβάσιμη και φιλική φροντίζουμε να είναι η πόλη μας για αυτούς τους συμπολίτες μας.
 
Οι Υπογράφοντες
Γιώργος Πακιουφάκης
Γιώργος Ψαρουδάκης
Κατερίνα Σουργιαδάκη
Κων/νος Ρουμπάκης
Νίκος Σιγανός