Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους

11:03 π.μ. - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
11:06 π.μ. - Τρί, 28/03/2016
Image: Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους

Κατακεραύνωσε τους υπουργούς ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέντευξή του στον ΗΧΩ

Στιγμάτισε την κρατική αδιαφορία για τους πυρόπληκτους της Ιεράπετρας, ο βουλευτής Ηρακλείου της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας σήμερα στον ΗΧΩ FM. «Έχουν περάσει 2 ½ μήνες, με υπαρκτές και καταγεγραμμένες τις ζημιές και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την οριοθέτηση της πυρόπληκτης περιοχής» , είπε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Αξίζει να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά την πυρκαγιά, στις 28 Απριλίου,  ο κ. Κεγκέρογλου,  έφερε το ζήτημα στη Βουλή με γραπτή ερώτηση του και ως σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει, ως όφειλε, έγγραφη απάντηση.
Όπως είπε ο Ηρακλειώτης βουλευτής, από τις απαντήσεις των άλλων συναρμόδιων Υπουργείων προκύπτει πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια από την πλευρά της πολιτείας προκειμένου να αποζημιωθούν και να ανακουφιστούν οι πολίτες. 
 
Ως γνωστόν, από την καταστροφική πυρκαγιά έχουν πληγεί τουλάχιστον 150 παραγωγοί, έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα θερμοκηπίων, αλλά και άλλης αγροτικής γης, περίπου 2.500 ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκε μηχανολογικός εξοπλισμός και κτιριακές υποδομές και κάηκαν δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ολοένα και περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών. Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε  την παντελή απουσία του κεντρικού κράτους, «λόγω της  γραφειοκρατίας και της αδράνειας των Υπουργείων».

Εγκάλεσε την Κυβέρνηση για κωλυσιεργία και ασυνεννοησία, ζητώντας «να αναληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες και να προβούν τα Υπουργεία στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες, να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ και να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα μέτρα στήριξης, όπως αναστολή είσπραξης οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, δυνατότητα αναστολής δανείων, χρήματα στο Δήμο για αποκατάσταση των ζημιών κλπ. Ζήτησε επίσης  να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
 Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, οι απαντήσεις που πήρε στη Βουλή είναι μόνο κούφια λόγια. 
 
Δείτε το βίντεο της παρέμβαση Κεγκέρογλου στη Βουλή, εδώ.

Συνέντευξη