Αδαμοπούλου: Η μέρα που η δημοκρατία ηττήθηκε

10:08 π.μ. - Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020
10:12 π.μ. - Πέμ, 17/08/2020
Image: Αδαμοπούλου: Η μέρα που η δημοκρατία ηττήθηκε

Τη χθεσινή μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της Βουλής, που υπερψήφισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και της Αγγελικής Αδαμοπούλου σχολίασε η δεύτερη

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για μια μέρα που «θα καταγραφεί στα κοινοβουλευτικά χρονικά ως ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα άνευ προηγουμένου.162 ψήφοι υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, 116 κατά. 15 παρών».

«Η δημοκρατία ηττήθηκε. Ο φασισμός νίκησε. Σήμερα εγώ. Αύριο ποιος ξέρει ποιοι και πόσοι ακόμα;» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε χθες βιομηχανία διώξεων και απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού βουλευτών, καθώς η «γαλάζια» πλειοψηφία ήρε την ασυλία των δύο βουλευτών επειδή έτσι ζήτησαν ο εκδότης Γ. Κουρτάκης και ένα συνδικαλιστικό σωματείο αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σωματείο είχε αντιδράσει συγκεκριμένα σε μια αναφορά της κ. Αδαμοπούλου σε ομιλία της στις 2 Ιουλίου στην Ολομέλεια κατά την οποία υποστήριξε πως υπάρχουν αστυνομικά όργανα, τα οποία φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, με στόχο να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

efsyn.gr