Α. Πετράς: Πιθανή η επίταξη ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη του Νοσοκομείου λόγω κορωνοϊού

11:44 π.μ. - Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τρί, 17/44/2020
Image: Α. Πετράς: Πιθανή η επίταξη ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη του Νοσοκομείου λόγω κορωνοϊού

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» στον Ηχώ 99,8 και οι προτάσεις τους για περιορισμό της εξάπλωσης

Μια σειρά από προτάσεις προς τον Δημοτική αρχή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού και την προστασία των ευπαθών ομάδων από την Πανδημία κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο». Οι προτάσεις αυτές τις οποίες ανέλυσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αντώνης Πετράς είναι οι παρακάτω:

1.Σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Λασιθίου, έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου.

2. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου για την ενημέρωση των Δημοτών.

3. Προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων στον Δήμο.

4. Τακτική επικοινωνία με υπερήλικες και απομονωμένους Δημότες από την Υπηρεσία «βοήθεια στο σπίτι»

5. Δημιουργία επιστημονικής ομάδας ενημέρωσης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους «Τα μέτρα προφύλαξης και τον τρόπος διαχείρισης του ασθενούς στο σπίτι».

6. Σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους ενημέρωση γονέων για την διαχείριση των παιδιών στο σπίτι.

7. Συχνές ενημερώσεις από τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς (ραδιοφωνικά Σποτ) για την νόσο, τον τρόπο διαχείρισης και την κοινωνική και ατομική ευθύνη απέναντι στο περιορισμό της διάδοσης του ιού.

8. Σύσταση εθελοντικών ομάδων (Ερυθρός σταυρός, Ε.Δ.Υ.Κ…..) σε συνεργασία με την Δημοτική αστυνομία, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των Δημοτών σε ανοικτούς χώρους.

9. Μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των καταστημάτων που πλήττονται.

10. Καθημερινές απολυμάνσεις σε κοινοχρήστους χώρους, έξω από τράπεζες, καταστήματα τροφίμων, ιατρεία

11. Ενημέρωση των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην Ιεράπετρα για τους κινδύνους από την διάδοση και τον τρόπο προφύλαξης από τον COVID-19

12. Προμήθεια υγειονομικού υλικού από τον Δήμο, για τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, εκπαίδευση προσωπικού για τα μέτρα προφύλαξης και τον τρόπο απολύμανσης των χώρων.

Εν συνεχεία ο κ. Πετράς αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στον Δήμο σχολίασε μεταξύ άλλων ότι δεν κλήθηκαν στη συνάντηση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής τους Γιώργος Αγγελάκης προϊστάμενος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος άλλης παράταξης κ. Π. Σαρρής καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης , άνθρωποι που σχετίζονται με τον χώρο της υγείας καθένας στον τομέα του και επίσης δεν προσκλήθηκαν επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση θα υπάρξει συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν ανάγκες. Μάλιστα εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να επιταχθούν ιδιώτες γιατροί. Ώστε να βοηθήσουν τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι θα είναι και οι πρώτοι που θα αναλάβουν και το πρώτο κύμα των ασθενών. Να υπάρχει δηλαδή ετοιμότητα σε επιστήμονες, γιατρούς, σε περίπτωση ανάγκης γιατί δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο γιατροί του νοσοκομείου να νοσήσουν παρά τα προστατευτικά μέτρα. Ευχόμαστε να μεταλλαχτεί σε έναν ιό , λιγότερο επιθετικό ιό, να βρεθούν τα αντισώματα, και το εμβόλιο, που είναι σε ένα καλό δρόμο όπως φαίνεται, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Καθένας μας έχει ατομική ευθύνη απέναντι στην οικογένεια του και την κοινωνία, τόνισε ο κ. Πετράς.

Ακούστε εδώ τον κ. Πετρά: