Α. Πετράς: Έρχεται Παθολόγος στη θέση Διευθυντή κλινικής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

8:18 π.μ. - Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
08:09 π.μ. - Παρ, 22/18/2017
Image: Α. Πετράς: Έρχεται  Παθολόγος στη  θέση Διευθυντή κλινικής  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Έχει καταθέσει τα χαρτιά του και προχωρά η διαδικασία πρόσληψης

Ο κ. Πετράς πρόεδρος της επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 για τα αποτελέσματα των συζητήσεων  για την υγεία στο αναπτυξιακό συνέδριο στις οποίες και συμμετείχε. Αρχικά αναφέρθηκε στα ΤΟΜΥ -Τοπικές Μονάδες Υγείας-  οι οποίες στελεχώνονται με Παθολόγο , Παιδίατρο, Χειρουργό , Μικροβιολογικό εργαστήριο , θα γίνεται καταγραφή περιστατικών , συνταγογράφηση , εξυπηρέτηση πολιτών. Όπως επεσήμανε ο κ. Πετράς επειδή στο Νοσοκομείο έχουμε ένα δυνατό και λειτουργικό  Κέντρο Υγείας  στην Ιεράπετρα αυτό που ζητάμε είναι να μην γίνει μια δομή ΤΟΜΥ στο κέντρο , αλλά προτείνουμε στην Γρα Λυγιά. Το θέμα του που θα στεγαστούν οι δομές αυτές στο Λασίθι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ενώ και γιατροί δεν έχουν προσέλθει να αναλάβουν.  
 
Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο και ειδικότερα την Παθολογική κλινική  ο κ. Πετράς μετέφερε θετικά νέα καθώς όπως είπε έχει καταθέσει τα χαρτιά του ένας Γιατρός Παθολόγος για τη θέση του Διευθυντή και προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψή του. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η ευκαιρία στον Διευθυντή να αλλάξει το κλίμα , να προσελκύσει περισσότερους Επιμελητές ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα η Παθολογική κλινική.
 
 
Στην πρόταση της Ιεράπετρας στις συζητήσεις που έγιναν συμπεριελήφθη μεταξύ άλλων  η ανάγκη   να στελεχωθεί η Γυναικολογική κλινική με έναν τουλάχιστον ακόμη γυναικολόγο, η  παιδιατρική κλινική  που έχει ανάγκη από 2 γιατρούς και να γίνουν προσλήψεις για  νοσηλευτικό προσωπικό.  
 
 
Ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο κ. Πετράς ανέφερε ότι συμμετείχε και σε αυτές τις συζητήσεις από τις οποίες ο Υπουργός και ο Γ.Γ. απουσίαζαν πιθανόν λόγω των εξελίξεων στον Σαρωνικό. Ωστόσο πρόεδροι των Δ.Λ.Τ συζήτησαν τα προβλήματα και αποφασίστηκε να γίνει   ένα διάγραμμα και μια μελέτη για τις ανάγκες που υπάρχουν και θα γίνει το επόμενο διάστημα μια συνάντηση με τον Ναυτιλίας  Υπουργό