Α. Παπαϊωάννου : Να παρέμβει η ΕΥΠ για τα κινέζικα καταστήματα ζητούν οι έμποροι της Κρήτης

11:11 π.μ. - Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017
11:05 π.μ. - Πέμ, 04/11/2017
Image: Α. Παπαϊωάννου : Να παρέμβει η ΕΥΠ για τα κινέζικα καταστήματα ζητούν οι έμποροι της Κρήτης

Ο Αντιπρόεδρος των εμπορικών συλλόγων Κρήτης μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 για θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Έδωσε  ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό της λειτουργίας των κινέζικων καταστημάτων αλλά και στη «μόδα των κάδων» περιγράφοντας τις σοβαρές συνέπειες για τον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο  αλλά και τις ενέργειες που αποφασίστηκαν να γίνουν μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της ομοσπονδίας Κρήτης στην οποία και έλαβε μέρος . 
Όπως τόνισε αποφασίστηκε να σταλούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τα ονόματα αυτών που λειτουργούν κινέζικα καταστήματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτοί έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.  Δυστυχώς όπως είπε δεν μπορεί να γίνει έλεγχος στο εμπόρευμα και την ποιότητά του καθώς δεν υπάρχουν τα μέσα. 
Για τη μόδα των κάδων ανέφερε ότι υπάρχουν ειδικοί κάδοι κυρίως σε μεγάλους δήμους όπου οι πολίτες τοποθετούν εκεί ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και τους είναι αχρείαστα. Στη συνέχεια ο δήμος ή  μια  εταιρία αναλαμβάνει να τα πλύνει , να τα καθαρίσει και να τα δώσει σε άπορους πολίτες. Όμως παρατηρείται το φαινόμενο Ρομά να βάζουν μέσα σε κάδους τα παιδιά τους να τα βγάζουν έξω και στη συνέχεια να τα πωλούν ανοίγοντας ακόμη και καταστήματα για τον σκοπό αυτό. Έλεγχοι έχουν ξεκινήσεις στο Ηράκλειο και θα ξεκινήσουν και στο Λασίθι όπου θα ζητήσουν και την παρέμβαση του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των τιμολογίων εάν αυτά υπάρχουν. 
Το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό και καλούνται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να μην παρασύρονται από την χαμηλή τιμή που αναγράφεται στην βιτρίνα , συνέστησε ο κ. Παπαϊωάννου. 
Για την κατάσταση στην αγορά πρόσθεσε ότι είναι ζοφερή,  τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο εμπόριο και σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα νοικοκυριά έχουν περιορίσει τις αγορές τους. Θέλουν να ελπίζουν ότι τουλάχιστον αυτή την εορταστική περίοδο η κίνηση θα είναι αυξημένη.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαϊωάννου: