Α. Παντελάκης: Δεν τάζουμε, δεν εκβιάζουμε προχωράμε στις εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες

12:52 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Δευ, 04/52/2023
Image: Α. Παντελάκης: Δεν τάζουμε, δεν εκβιάζουμε προχωράμε στις εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου και ξανά υποψήφιος με τον Γ. Γουλιδάκη μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Αλέξανδρος Παντελάκης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου και ξανά υποψήφιος με την παράταξη του Γ. Γουλιδάκη, φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8. Δίνοντας χρήσιμες οδηγίες για την εκλογική διαδικασία με αναφορά στη συνέχεια και σε θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, ο νόμος ορίζει ότι με 43% συν μια ψήφο εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και του δίνει "δώρο" τα 3/5 του Δ.Σ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι πλέον μειώνονται κατά δυο που σημαίνει οτι το δημοτικό συμβούλιο θα είναι 25μελές. Αλλάζει η σύνθεση και στα τοπικά συμβούλια στα χωριά, μονομελή η τριμελή, ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων. Αλλαγή υπάρχει και στις δημοτικές ενότητες όπου αντί για 3 ψήφους στην Ιεράπετρα και 1 στον Μακρύ Γιαλό μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει εως 4 σταυρούς όπου επιθυμεί ανεξάρτητα εάν ο υποψήφιος είναι από Ιεράπετρα η Μακρύ Γιαλό.

Από εκεί και πέρα ως προς τις εκλογές δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο της Ιεράπετρας να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων παρατάξεων στον δήμο. Η υποψηφιότητα και ο συνδυασμός του Γ. Γουλιδάκη στον οποίο συμμετέχω απαρτίζεται από ανθρώπους με τη δική του πορεία ο καθένας στον χώρο του. Που έχουν διάθεση για δουλειά, με πρόγραμμα, με πιστεύω σε αρχές και αξίες. Δεν ανακατευόμαστε για να εξυπηρετήσουμε τον εαυτό μας ή να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους. Την επαύριο των εκλογών για εμάς οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι οι πολίτες είναι το ίδιο. Δεν θα ξεχωρίσουμε κανένα. Δεν ερχόμαστε για να εκδικηθούμε. Δεν θα εκβιάσουμε, δεν θα απειλήσουμε κανένα. Είμαστε μάρτυρες και ακούμε πολλά και διάφορα. Θα αξιολογούμε, αλλά δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες το 2023 μπορεί να εκβιαστούν, να τους τάξεις, να τους εκβιάζει ότι εάν δεν μπεις στο ψηφοδέλτιο δεν θα μπεις νεροφόρος, υποθετικά μιλάμε, αυτά τα θέματα δεν μας απασχολούν. Θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος , με σεβασμό στους πολίτες και αξιοκρατία. Ερχόμαστε να βάλουμε μια τάξη, να βελτιώσουμε την πόλη και τα χωριά, να γίνουν παρεμβάσεις παντού ότι υπάρχει και πρέπει να συνεχιστεί θα συνεχιστεί, οι προτάσεις μας θα είναι με μελέτες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παντελάκης .

Για να σταθεί στη συνέχεια σε θέματα του χωριού με αναφορά στην καθαριότητα και ένα θέμα που προέκυψε με την καθαριότητα του σχολείου.