Α. Πανταζής : Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για τον καθαρισμό της παραλίας στην Παχειά Άμμο

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
10:12 π.μ. - Δευ, 04/32/2017
Image: Α. Πανταζής : Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει  τη μελέτη για τον καθαρισμό της παραλίας στην Παχειά Άμμο

Εργασίες καλλωπισμού στα χωριά της Ιεράπετρας - έμφαση στην τουριστική προβολή του τόπου μας

Σειρά δράσεων και εργασιών με έμφαση στην καθαριότητα και τον καλλωπισμό των τοπικών κοινοτήτων πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με αφορμή και των εορτασμό του Πάσχα αλλά και της έναρξης  της νέας τουριστικής περιόδου. 
Ο  αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής ευχαρίστησε τους προέδρους και τα Δ.Σ. των τοπικών συμβουλίων  για τη συνεργασία και όλους όσοι βοηθούν ώστε η εικόνα  των χωριών να είναι ευπρεπισμένη. 
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη όπου τέθηκε το θέμα τν απορριμμάτων που καταλήγουν στην παραλία  της Παχείας Άμμου. Στη φάση αυτή  ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να διαθέσει αμέσως τα 15.000 ευρώ  που προβλέπει η  μελέτη για τον καθαρισμό της παραλίας στην οποία προβλέπεται να γίνεται περισυλλογή  με μια βάρκα και με δυο εργάτες οι οποίοι θα  καθαρίζουν σε μόνιμη βάση τους καλοκαιρινούς μήνες.  
Κατόπιν μίλησε για τις ενέργειες που γίνονται στον τομέα του τουρισμού με στόχο την προβολή της Ιεράπετρας όπως την διαφημιστική προβολή μέσω του bybus magazine  του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, διάφορα  περιοδικά, την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μέσω  του site του Δήμου κλπ .   Επίσης  στις σκέψεις είναι η ανάδειξη του Σπιτιού του Ναπολέοντα με πρόταση να γίνει σε κέρινη αναπαράσταση η βραδιά του Μ. Ναπολέοντα. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων κα Χρύσα Σοφιανού για το θέμα. Θα γίνει επίσης μια συνάντηση με κατασκευαστή κέρινων ομοιωμάτων. Στόχος είναι να  ενταχθεί το σπίτι του Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα  στον χάρτη όπου περιλαμβάνονται σημεία που ο Μ. Ναπολέοντας επισκέφθηκε. Είπε ακόμη ότι επίκειται συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης αλλά και συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής τουρισμού.



Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: