Α. Πανταζής: συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη διεθνή έκθεση Agrotica

9:38 π.μ. - Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022
09:10 π.μ. - Τετ, 26/38/2022
Image: Α. Πανταζής: συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη διεθνή έκθεση Agrotica

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το πρωτογενή τομέα

Συνάντηση με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ) είχε κατά την επίσκεψη του στη διεθνή έκθεση Agrotica 2022 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ κ. Α. Πανταζής.

Συγκεκριμένα, την δυνατότητα σύσκεψης με τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ είχε ο κ Πανταζής κατά την προκαθορισμένη επίσκεψη του στο περίπτερο του Υπουργείου, όπου μετά από πρόταση του έγινε σύσκεψη με τους παραπάνω, προκειμένου να τεθούν υπόψιν τους, θέματα που απασχολούν το πρωτογενή τομέα. Τέθηκε το σοβαρό θέμα των λεσεψιανών επισκεπτών και την απειλή του λαγοκέφαλου στην αλιεία, η ανάγκη άμεσης εκπόνησης νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού των μονάδων του πρωτογενή τομέα καθώς και η χρηματοδότηση νέων παραγωγών, η επέκταση και η δημιουργία νέων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων.

Επίσης αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της ανόδου του κόστους της ενέργειας στον πρωτογενή τομέα και προτάθηκαν από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση του. Τέθηκε επίσης το αναπάντεχο κόστος στα αγροεφόδια που καταστούν τις καλλιέργειες ως επενδύσεις υψηλού ρίσκου, με σοβαρές επιπτώσεις στην αύξηση του πληθωρισμού. Στη συνέχεια είχε την δυνατότητα συνομιλίας με στελέχη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου όπου επισήμανε τη σημαντικότητα των ευρημάτων στα δείγματα που αποστέλλουν οι παραγωγοί της Ιεράπετρας. Τόνισε την ανάγκη ενημερωτικών δράσεων στην επαρχία, προκειμένου οι παραγωγοί μας να διαπιστώσουν τη σημαντικότητα της συνεργασίας τους με το Ινστιτούτο.

Ο κ. Πανταζής δεν έλειψε να επισκεφθεί κατά την περιήγηση του στην έκθεση, γνωστούς επιχειρηματίες και παραγωγούς της Ιεράπετρας που συμμετείχαν είτε ως εκθέτες είτε ως επισκέπτες στο κορυφαίο αυτό γεγονός.

Συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ΚΕΔΕ σε σύσκεψη με στελέχη της ομοσπονδίας πωλητών λαϊκών αγορών προκειμένου να προωθηθούν θέματα που προέκυψαν από την πρόσφατη νομοθεσία που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έλυσε. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πανταζής ανέφερε στους παρευρισκόμενους την ανάγκη συνεργασίας αλλά και την στήριξη παράλληλα των συλλογικών οργανώσεων, προκειμένου μέσα από αυτές να προκύπτουν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις των προβλημάτων.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ