Α. Πανταζής: Στην επιτροπή της ΚΕΔΕ το πλοίο ασφαλείας

11:23 π.μ. - Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Παρ, 26/23/2021
Image: Α. Πανταζής: Στην επιτροπή της ΚΕΔΕ το πλοίο ασφαλείας

Κατόπιν συνεννόησης με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα μεταφέρει ο κ. Αργύρης Πανταζής μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», το θέμα της άμεσης δρομολόγησης του πλοίου ασφαλείας για την απρόσκοπτη μεταφορά αγροτικών προϊόντων κάθε φορά που εξαγγέλλεται απεργία από κάποιο σωματείο.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι θα αποστείλει στον πρόεδρο της Επιτροπής ένα αίτημα, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της επιτροπής, ώστε να συζητηθεί η τροποποίηση του νόμου 4256/2014 που είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Πανταζής είπε ότι επί των ημερών του ως πρόεδρος της επιτροπής αγροτικών θεμάτων είχαν πάρει απόφαση προτείνοντας αλλαγές προς το Υπουργείο σχετικά με τη νομοθεσία για το πλοίο ασφαλείας οι οποίες εγκρίθηκαν στη συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο. Η εισήγηση της τότε επιτροπής προς τον αρμόδιο Υπουργό αφορούσε την παρ. 4α του άρθρου 25 του συγκεκριμένου νόμου ως προς τα εξής: Μετά από παρέλευση 48 ωρών από την διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής συνεδρίασης να αποφασίζει ο Υπουργός Ναυτιλίας με τους γενικούς γραμματείς για την ανάγκη έκτακτων δρομολογίων, την ώρα του απόπλου, τη συχνότητα και τον προορισμό προς τα νησιά όπου προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τα οικονομικά συμφέροντα των νησιωτών . Επίσης να αποστέλλεται από τον Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας τεκμηριωμένο αίτημα εντός των 48 ωρών για την ανάγκη εκτάκτων δρομολογίων. Επιπλέον να μην απαιτείται, όπως τώρα προβλέπεται, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προκειμένου να εκτελεστούν τα έκτακτα δρομολόγια.

Η απόφαση αυτή λοιπόν όπως είχε παρθεί τότε από την επιτροπή αγροτικών θεμάτων θα αποσταλεί προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ΚΕΔΕ ώστε να δρομολογηθεί συζήτηση για το θέμα που είναι πολύ σοβαρό και η περίοδος είναι κατάλληλη μετά και την πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών και τις συνέπειες για την οικονομία του νησιού. Όλο αυτό γίνεται κατόπιν συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο και τον πρόεδρο της νυν επιτροπής αγροτικών θεμάτων του δήμου Ιεράπετρας, ανέφερε ο κ. Πανταζής.