Α. Πανταζής: Μετάθεση των υποσχέσεων για άλλα πέντε χρόνια από την Δημοτική Αρχή για τη στέγαση της AGRO EXPO σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο

9:17 π.μ. - Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Τρί, 30/17/2023
Image: Α. Πανταζής: Μετάθεση των υποσχέσεων για άλλα πέντε χρόνια από την Δημοτική Αρχή για τη στέγαση της AGRO EXPO σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο

Η ανακοίνωση από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Πάγιο αίτημα των εκθετών και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, διοργανωτής της αγροτικής έκθεσης AGRO EXPO που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες στην Ιεράπετρα ήταν από το 2018 η στέγαση της έκθεσης σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο καθώς και η διεξαγωγή της τον Ιανουάριο. Αυτό επανέλαβαν οι εκθέτες, οι φορείς και οι συντελεστές της έκθεσης στον επικεφαλής και στους συνεργάτες της δημοτικής παράταξης ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’ κο Αργύρη Πανταζή κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

hxonews

Δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων καθώς και της ενημέρωσης των εκθετών για την πραγματικότητα του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση του στεγασμένου χώρου τον οποίο επιζητούν οι ίδιοι και αξιώνει τόσα χρόνια η παραγωγική Ιεράπετρα.

hxonews

Παρόλες τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής μετατίθενται τα “ΘΑ” για την κατασκευή του σύγχρονου στεγασμένου εκθεσιακού κέντρου για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα κατασκευής του τουλάχιστον την πενταετία.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία προοπτική για το που θα μεταστεγαστούν οι εγκαταστάσεις του Δήμου(συνεργεία- αποθήκες -αρχείο- αμαξοστάσιο) που βρίσκονται σήμερα στο κτίριο της πρώην ΑΓΡΕΞ. Φωτεινή και μοναδική εξαίρεση στην εξέλιξη των ενεργειών, η πρόσφατη χρηματοδότηση της σύνταξης της μελέτης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με 252.345 ευρώ καθώς και η δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης το 2018, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του εκθεσιακού- συνεδριακού κέντρου από πόρους της Περιφέρειας. Με πολύ αργά βήματα και χρησιμοποιώντας το θέμα προς άγραν ψήφων η δημοτική μας αρχή θυμάται την αναγκαιότητα του εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου κάθε προεκλογική περίοδο υποσχόμενη για άλλη μια φορά ότι κάποτε το έργο ΘΑ υλοποιηθεί. Γνωστή πλέον η τακτική της δημοτικής αρχής, η οποία αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα της Ιεράπετρας, λειτουργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου στην Ιεράπετρα.

Οι Γεραπετρίτες αξιώνουν μια δημοτική αρχή η οποία θα θέτει προτεραιότητες με στοχευμένες ενέργειες και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αξιώνουν οι πυλώνες ανάπτυξης να μπουν επιτέλους σε προτεραιότητα, την οποία δεν έβαλε ούτε μετά από εννέα χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου η δημοτική μας αρχή. Τέλος ο κος Πανταζής διαβεβαίωσε τους συντελεστές της έκθεσης, οι οποίοι βάζουν πλάτη τόσα χρόνια ότι κάνει τα αδύνατα , δυνατά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να επισπευσθούν οι ενέργειες για την υλοποίηση του έργου.

Άραγε πόσες πενταετίες θέλουν για τα αυτονόητα;

Δημοτική Παράταξη ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’

hxonews
hxonews

Ο κ. Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8