Α. Πανταζής: Με επιπολαιότητα αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το ζήτημα των απορριμμάτων

11:02 π.μ. - Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Τετ, 19/02/2020
Image: Α. Πανταζής: Με επιπολαιότητα αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το ζήτημα των απορριμμάτων

Οι απαντήσεις της Αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Ιεράπετρας και την συμμετοχή του δήμου σε φορείς μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Τόνισε καταρχάς ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος έγινε πολλά χρόνια πριν και πλέον τα δεδομένα, οι ανάγκες αλλά και η τεχνολογία έχουν αλλάξει.

Πρόσθεσε ότι ο ΕΣΔΑΚ είναι ένας φορέας διαχείρισης που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό απορριμμάτων έχοντας συνεργασία με πολλούς δήμους. Υπάρχουν άλλοι δυο. Η ΔΕΔΙΣΑ και ο ΦΟΔΣΑ Βορείου Πεδιάδος με έδρα τη Χερσόνησο. Ο φορέας στη Χερσόνησο υπάρχει. Στις 16 Νοεμβρίου του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία την αποχώρηση του δήμου Ιεράπετρας και τη συμμετοχή του δήμου στον ΦΟΔΣΑ Βορείου Πεδιάδος.

Πρόσφατα είδαμε συνεργάτες του Δημάρχου Ιεράπετρας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του ΕΣΔΑΚ, όταν σημειωτέων ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αποχώρησε από αυτή τη διαδικασία καθώς ο Δήμος έχει λάβει αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. να ενσωματωθούν στον ΦΟΔΣΑ Βορείου Πεδιάδος. Ο Δήμος Ιεράπετρας κράτησε μια στάση Πόντιου Πιλάτου και για άλλη μια φορά δεν τήρησε τις αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί.

Έχουμε και θα πρέπει να έχουμε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ και αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οποιαδήποτε εισχώρηση στον φορέα διαχείρισης Βορείου Πεδιάδος. Όμως η συμμετοχή ως αναπληρωματικό μέλος στον ΕΣΔΑΚ αντιβαίνει με όσα ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πανταζής προσθέτοντας πως τότε στο δημοτικό συμβούλιο είχε καταψηφίσει την πρόταση υποστηρίζοντας πως έπρεπε να υπάρχει μια κοστολογημένη μελέτη για το πόσο θα στοιχήσει η εισχώρηση στον φορέα αυτό.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε κοντέινερ που τους προηγούμενους μήνες πήρε φωτιά καθώς επίσης στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης που δεν εφαρμόζεται αλλά και στο θέμα της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Πανταζή:

-

Τη δική της απάντηση σε όσα ανέφερε ο κ. Πανταζής έδωσε η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κινδυνολογούμε. Γίνονται προσπάθειες μαζί με άλλους δήμους να γίνει ένας νέος ΦΟΔΣΑ. Εάν γίνει αυτό τα δεδομένα θα αλλάξουν. Εως τότε συνεχίζουμε και είμαστε μέλη στον ΕΣΔΑΚ και υπάρχει συνεργασία σε αρκετά θέματα όπως αυτό του εργοστασίου κομποστοποίησης ο διαγωνισμός για το οποίο θα γίνει στις 25 Φλεβάρη. Η κα Ρουμελιωτάκη έδωσε απαντήσεις και για το θέμα του κοντέινερ αλλά και για το πυρηνελαιουργείο 

Τι απαντά η Αντιδήμαρχος κα. Ρουμελιωτάκη: