Α. Πανταζής για Γηροκομείο- Μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις για τη λειτουργία του

12:50 μ.μ. - Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Τρί, 30/50/2022
Image: Α. Πανταζής για Γηροκομείο- Μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις για τη λειτουργία του

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Την παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρη Πανταζή προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου  του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας κ. Γιώργου  Αγγελάκη, προέδρου  της Εξελεγκτικής Επιτροπής στο νυν Δ.Σ.., αναφορικά με τη λειτουργία του Γηροκομείου Ιεράπετρας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Όπως είπε ο κ. Πανταζής, ως επικεφαλής και μαζί με τους συμβούλους της παράταξης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στο θέμα του Γηροκομείου το οποίο έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές για να δουν από κοντά την κατάσταση. Επισημαίνοντας  ότι δεν μπορεί κάποιοι με τοποθετήσεις τους να απαξιώνουν προσπάθειες προηγούμενων Δ.Σ. και να βγαίνουν ως τιμητές και σωτήρες.

Δεν αμφισβητούμε, είπε,  την καλή διάθεση, την καλή πρόθεση όλων των διοικήσεων. Κάποιοι το κατάφεραν σε ένα βαθμό , κάποιοι λιγότερο και κάποιοι έχασαν τη μπάλα. Η νυν διοίκηση πλήρωσε πολλές αστοχίες των προηγούμενων.  Αλλά και η νυν διοίκηση έχει ευθύνες ενώ κράτησε και μια μυστικοπάθεια. Από την άλλη το ότι είναι ανοιχτή σήμερα η δομή έχει να κάνει με τις προσπάθειες πρώτα, του προσωπικού που έβαλε πλάτη στα δύσκολα, ανέφερε.

Τώρα ως προς τις δηλώσεις του κ. Αγγελάκη για έμμισθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που προέρχονται από δημοτική παράταξη, προφανώς εννοώντας την παράταξη τους, ο κ. Πανταζής επεσήμανε ότι έντονα είχαν δείξει το ενδιαφέρον να σώσουν ό,τι σωζόταν και εάν σωζόταν, στην αρχική θητεία της νυν διοίκησης. Ο πρόεδρος δεν ασπαζόταν την αγωνία των υπολοίπων για αυτό και προέκυψαν οι παραιτήσεις. Ένα στέλεχος της παράταξης κλήθηκε ενυπόγραφα με υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα προκειμένου να αναλάβει τα ηνία ως υπάλληλος για αυτό και προέκυψε η αμοιβή. Δεν πρέπει να αφήνονται αιχμές άνθρωποι που έδωσαν ψυχή και σώμα να βάλουν πλάτη για να βοηθήσουν, τόνισε.   

Στάθηκε στη συνέχεια στις  μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις από πλευράς της δημοτικής αρχής  στη λειτουργία του Ορφανουδάκειου Γηροκομείου Ιεράπετρας όπου τα τελευταία χρόνια γίνονταν εργασίες ανακαίνισης  μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας και την επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό.

Όπως τόνισε εάν το κτίριο του Ορφανουδάκειου ήταν έτοιμο και είχαν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό του, τότε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία της δομής που λειτουργεί υπό τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας θα είχαν ξεπεραστεί και οι τρόφιμοι θα είχαν χώρο να φιλοξενηθούν. 

Επεσήμανε μάλιστα ότι επισκέφθηκαν το Ορφανουδάκειο και η εικόνα που αντίκρισαν είναι εικόνα εγκατάλειψης.

hxonews
hxonews

Ως παράταξη, προτάσεις για το θέμα έχουν ήδη κάνει όπως το  να γίνει μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα να τρέξουν οι διαδικασίες για τη σύσταση φορέα υπό τον οποίο  θα λειτουργεί το Γηροκομείο.

Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή

Ακούστε εδώ ένα σχόλιο του κ. Αγγελάκη  επί των δηλώσεων του κ. Πανταζή 

hxonews
hxonews