Α. Πανταζής: Απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. έως ότου συσταθεί η επιτροπή υγείας

9:18 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Τρί, 24/18/2020
Image: Α. Πανταζής: Απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. έως ότου συσταθεί η επιτροπή υγείας

Ποια η θέση της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας η δημοτική παράταξη Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Πανταζή τονίζει την αναγκαιότητα σύστασης επιτροπής Υγείας στον Δήμο η οποία θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο εν μέσω κορωνοϊού. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ο δήμος μέσω της Επιτροπής θα μπορούσε να προχωρήσεις σε δράσεις και παρεμβάσεις τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και τώρα που πλέον υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στον νομό και πιο συγκεκριμένα στον Μακρύ Γιαλό. Γίνονται βήματα όπως η απολύμανση δημοτικών κτιρίων ή το κέντρο στήριξης με τηλεφωνικές γραμμές διαθέσιμες προς το κοινό. Έπρεπε όμως να γίνουν και άλλες ενέργειες όπως θερμομέτρηση στους κατοίκους, διανομή φυλλαδίων, διανομή μασκών. Δεν έγιναν συντονισμένες δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού, ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα μπορούσε με τροποποίηση προϋπολογισμού να γίνει προμήθεια υγειονομικού υλικού, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής. 

Επιτακτική η ανάγκη για τον άμεσο ορισμό της Επιτροπής Υγείας Δήμου Ιεράπετρας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, πιστεύουμε ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα από όλους.

Η επιβεβαίωση θετικού κρούσματος του νέου κορωναϊού στην περιφέρεια του δήμου μας, αναδεικνύει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου υγείας. Ενός οργάνου, με την συμμέτοχή των αρμόδιων φορέων και ειδικών επιστημόνων, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της στρατηγικής δράσης του Δήμου Ιεράπετρας, σχετικά με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων που θα προκύψουν από την νέα πανδημία. Το όργανο αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την θεσμοθετημένη Επιτροπή Υγείας (ΕΥ) του δήμου Ιεράπετρας την οποία εξακολουθείτε να μην ορίζετε παρά τις διαβεβαιώσεις που εσείς δώσατε σε προηγούμενες συναντήσεις μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει άμεσα να εκπονηθούν ειδικά σχέδια δράσης από ειδικούς, για την πιθανότητα εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στον δήμο μας στο προσεχές μέλλον. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των τραγικών στιγμών που ζει η γειτονική Ιταλία και που περιμέναμε ότι θα λειτουργούσαν ως σήμα κινδύνου στον δήμο μας για την επαγρύπνηση και την συντονισμένη ‘’επιστράτευση’’ ειδικών επιστημόνων για την καθοδήγηση και την λήψη έκτακτων μέτρων.

Όμως δυστυχώς, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε την αδικαιολόγητη αναλγησία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, επί ενός τόσο σημαντικού θέματος που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας. Θεωρούμε την καθυστέρηση του ορισμού της ΕΥ Ιεράπετρας αδικαιολόγητη, (πάρα τις συχνές προγενέστερες αναφορές μας), συμβάλλοντας αρνητικά στην έγκαιρη και σωστή προετοιμασία του Δήμου Ιεράπετρας. Ιδιαίτερα τη στιγμή που πληροφορίες και προειδοποιήσεις προς τον δήμο, από διάφορους ειδικούς επιστήμονες, υπήρχαν διαθέσιμες από τις αρχές Ιανουαρίου.

Από την άλλη θα θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το γεγονός ότι παρατηρούμε την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, για την λήψη κρίσιμων αποφάσεων επί του θέματος της πανδημίας, ανθρώπων αδαών που η επαγγελματική τους ιδιότητα δεν τους επιτρέπει να έχουν τις γνώσεις και να εκφέρουν άποψη ώστε να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε Την Ιεράπετρα» και οι δημοτικοί της σύμβουλοι, αποφασίζουμε ομόφωνα να απέχουμε από τις επόμενες συνεδριάσεις των παρακάτω πολιτικών οργάνων, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, έως ότου οριστεί επίσημα η Επιτροπή Υγείας, ώστε να αναλάβουν τον συντονισμό και την εισήγηση των δράσεων οι ειδικοί.

Σχετικά με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24/03 δια περιφοράς των θεμάτων, ψηφίζουμε θετικά στο πρώτο, δεύτερο και πέμπτο θέμα που αφορούν στην τροποποίηση του προϋπολογισμού, την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο (40.000 ευρώ) για την αντιμετώπιση της διάδοσης του COVID 19 και την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Για τα υπόλοιπα θέματα απέχουμε της συνεδρίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους λόγους που αναφέρουμε στην παρούσα επιστολή.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: 

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης 

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ