Α. Πανταζής: Ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί για μια ακόμη χρονιά, το θέμα των γαλάζιων σημαιών

8:48 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022
08:05 π.μ. - Τετ, 18/48/2022
Image: Α. Πανταζής: Ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί για μια ακόμη χρονιά, το θέμα των γαλάζιων σημαιών

Δελτίο τύπου της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Με σοβαρές απώλειες για τις παράλιες του δήμου Ιεράπετρας, έγιναν εχθές από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι ανακοινώσεις για τις βραβευμένες παραλίες σε όλη την χώρα. Ο δήμος Ιεράπετρας με τις μοναδικές παραλίες που διαθέτει, παραμένει για άλλη μια χρονιά (παρά τις έντονες κατά το παρελθόν αντιδράσεις της παράταξης μας ) τελευταίος και καταϊδρωμένος, αφού λαμβάνει μόνο μια γαλάζια σημαία σε δημοτική παραλία, σε αντίθεση με τις άλλες πέντε που έλαβαν ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά συγκροτήματα για τις παραλίες που διαχειρίζονται. Μένουν εκτός παρά τα παχιά λόγια της δημοτικής αρχής και τις περσινές διαβεβαιώσεις, η παραλία του Μύρτου, οι παραλίες στη Χρυσή, παραλίες στο Μακρύ Γιαλό, στα Φέρμα ,στο Καβούσι στην Παχιά Άμμο και στην Γρά Λυγιά.

Οι φρούδες ελπίδες που έδωσαν για άλλη μια χρονιά στους δημότες ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, αλλά και η ανικανότητα διαχείρισης του θέματος έφεραν για άλλη μια χρονιά, οδυνηρά αποτελέσματα στην την ανάδειξη, διαπίστευση, βράβευση των παραλιών του δήμου μας. Έχουν αποδείξει με την στάση τους ότι δεν δίνουν δεκάρα για το τουρισμό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή τους στην εξουσία (κόβοντας κορδέλες την προεκλογική χρονιά). Παραμονή την οποία επιδιώκουν μέσα από κατευθυνόμενα δελτία τύπου που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν του δημότες από την πραγματικότητα. Η επί σειρά ετών ανεύθυνη στάση τους στο θέμα των γαλάζιων σημαιών, είναι η καλύτερη απόδειξη για την κραυγαλέα έλλειψη προτεραιοτήτων που δεν έβαλαν ποτέ για να στηρίξουν τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, ο οποίος ‘’χτυπήθηκε αλύπητα’’ τα τελευταία χρόνια. Καμία στρατηγική, κανένας σχεδιασμός, καμία ανάληψη ευθύνης, όλα στο πόδι κι ότι ‘’κάτσει’’ και εσύ Γεραπετρίτη επιχειρηματία ψάξε να βρεις την λύση του προβλήματος μόνος σου.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ με καθαρές και σταθερές θέσεις κρούει το κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά στην δημοτική αρχή και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψουμε για την επόμενη χρονιά τη συνέχιση της κατρακύλας, στα θέματα τουρισμού και βραβεύσεων, που ενώ πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις, η λανθασμένη διαχείριση της δημοτικής αρχής μας καθιστά τελευταίους. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στον τουρισμό, παίζοντας κορώνα γράμματα την ύπαρξη τους. Η παράταξη μας προειδοποίησε έγκαιρα για την κατάσταση που είχαν περιέλθει οι παραλίες της Ιεράπετρας και μάλιστα δίνοντας στην δημοσιότητα πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την άθλια κατάσταση τους. Άλλο ένα τρένο που χάθηκε για άλλη μια χρονιά, με επιβάτες τους άλλους δήμους του Λασιθίου, που κατάφεραν να λάβουν συνολικά 36 γαλάζιες σημαίες, (10 για το δήμο Σητείας και 26 για τον Δήμο Αγίου Νικόλαου).

Περαστικά μας και ‘’εις ανώτερα’’

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ