Α. Μαμαντόπουλος: «Γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης μεθόδευσης βίαιης κατάληψης του ΕΕΣ»

2:36 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019
02:08 μ.μ. - Παρ, 02/36/2019
Image: Α. Μαμαντόπουλος: «Γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης μεθόδευσης βίαιης κατάληψης του ΕΕΣ»

Η επιλογή για υποψηφιότητα στο ΚΔΣ του ΕΕΣ πρέπει να διέπεται από το αγνό κίνητρο της προσφοράς

Στρατηγικές και μεθοδεύσεις
Η επιλογή για υποψηφιότητα στο ΚΔΣ του ΕΕΣ πρέπει να διέπεται από το αγνό κίνητρο της προσφοράς. Αγαπώ τον Ερυθρό Σταυρό, με συγκινούν οι σκοποί και η προσφορά του και επειδή κρίνω ότι μπορώ να προσφέρω συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία. Απευθυνόμενος προς το εκλογικό σώμα λέω απλά «αυτός είμαι, μπορώ να βοηθήσω, αν με θέλετε είμαι στη διάθεση σας». Τόσο απλά.Τα πιο πάνω, επιβάλλουν συγκεκριμένο τρόπο συμμετοχής. Ευγένεια, σεμνότητα, τιμιότητα και δημοκρατία. Πάντα και πάνω απ όλα για το καλό του ΕΕΣ.
 
Αντί τούτου, γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτής μεθόδευσης βίαιης κατάληψης του ΕΕΣ. Μεθοδεύσεις που αποκαλύπτουν ότι το κίνητρο ξέφυγε από το «μπορώ να βοηθήσω» και έφτασε στο «θέλω τον Ερυθρό Σταυρό δικό μου» ή ακόμα χειρότερα «θέλω να εξουσιάσω». Ανώνυμες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανώνυμες διευθύνσεις email, προσπάθειες διαβολής και σπίλωσης προσωπικοτήτων, δημοσιεύματα με αβάσιμα και παραπλανητικά επιχειρήματα και τέλος μεθόδευση ακόμα και στην εγγραφή των νέων μελών. Κόσμος από όλη τη χώρα βρέθηκε εγγεγραμμένος με πληρωμένη τη συμμετοχή του χωρίς ούτε ο ίδιος να το γνωρίζει. Οι μαζικές προπληρωμένες εγγραφές του τελευταίου 24ώρου, λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας εγγραφών, οδήγησε σε απόγνωση τους εθελοντές και εργαζόμενους που είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα της καταγραφής και ελέγχου εγκυρότητας όλων αυτών των αιτήσεων. Και όλα αυτά για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, όχι από αληθινά μέλη αλλά από πρόσκαιρους και περιστασιακούς ψηφοφόρους.
 
Δεν γνωρίζω αν με όλα αυτά καταστρατηγείται το γράμμα του νόμου ή του καταστατικού. Σίγουρα όμως καταστρατηγήθηκε και απαξιώθηκε το πνεύμα του καταστατικού μας και οι αρχές δημοκρατίας που το διέπουν. Θα συζητηθούν πολλά και θα γίνει προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτές τις τακτικές. Η δική μου παράκληση προς τον Ερυθροσταυρικό κόσμο είναι να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας και να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε με καλό κλίμα να οδηγηθούμε στις τόσο απαραίτητες για τη διάσωση του Εθνικού μας Συλλόγου εκλογές.
Με την ευχή να πάνε όλα καλά
Ανδρέας Μαμαντόπουλος