96.000 ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Μύρτου και της παραλίας της Ιεράπετρας

1:02 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Πέμ, 23/02/2022
Image: 96.000 ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Μύρτου και της παραλίας της Ιεράπετρας

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στην κοινότητα Μύρτου

Στην παραλία του Μύρτου βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τους Αντιδημάρχους, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Αλέξανδρο Παντελάκη, επιθεώρησαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου της Ιεράπετρας με στόχο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εν λόγω παραλίας και συνομίλησαν με κατοίκους και επισκέπτες. 

Η παραλία του Μύρτου, μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες σε ολόκληρη την Κρήτη και η οποία δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη. 

Η ύπαρξη ναυαγοσωστικού βάθρου που στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο ναυαγοσώστη και ο οποίος διαθέτει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό και ναυαγοσωστικό σκάφος ενισχύει ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας των λουόμενων.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: 

«Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την επείγουσα και επιβεβλημένη ανάγκη προστασίας των λουομένων, χρηματοδότησε την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.  
Με τις ενέργειες μας, οι πολυσύχναστες παραλίες της Ιεράπετρας και του Μύρτου αποτελούν έναν προορισμό, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τους λουόμενους.
Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ανάγκες και των άλλων παραλιών του δήμου μας και είμαστε έτοιμοι  να προσφέρουμε τις ανάλογες υπηρεσίες και σε αυτές».