Η Ιεραπετρίτισα δρομέας κατέκτησε την 1η θέση με νέο ρεκόρ διαδρομής – 3.800 συμμετοχές στον επετειακό 10ο Μαραθώνιο Κρήτης
Με εντυπωσιακές επιδόσεις και ιστορικά ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο επετειακός 10ος Μαραθώνιος Κρήτης, συγκεντρώνοντας 3.800 δρομείς και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η σπουδαία επιτυχία της Ιεραπετρίτισσας Αθηνάς Χαραλαμπάκη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Μαραθώνιο γυναικών με χρόνο 3:06.23, σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής.
Η αθλήτρια από την Ιεράπετρα απέδειξε για ακόμη μία φορά το υψηλό της επίπεδο, χαρίζοντας σημαντική διάκριση στην περιοχή και αποτελώντας πηγή υπερηφάνειας για την τοπική κοινωνία. Με σταθερό ρυθμό και εξαιρετική αντοχή, κυριάρχησε στον αγώνα, αφήνοντας πίσω της τις Αιμιλία Πρωτογεράκη και Μαριέλα Τσίπα.
Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός Μάρτιν Μιούλερ με νέο ρεκόρ διαδρομής (2:28.45). Παράλληλα, έντονος ήταν ο ανταγωνισμός και στις μικρότερες αποστάσεις, με αξιόλογες επιδόσεις σε 5 και 10 χιλιόμετρα, σε μια διοργάνωση που ανέδειξε το πάθος για τον αθλητισμό σε όλη την Κρήτη.