Θραψανιώτης: Τι συμβαίνει με τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων;

7:38 π.μ. - Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
07:10 π.μ. - Τετ, 27/38/2021
Image: Θραψανιώτης: Τι συμβαίνει με τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων;

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΑΣΤΕ

Συμπληρώθηκε πριν λίγες μέρες (20 Οκτωβρίου 2020) ένας χρόνος απο την επίσκεψη του πρώην υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα στον Άγιο Νικόλαο απ' όπου εξήγγειλε την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου.

Ένα χρόνο μετά, και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από την έκδοση αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων 2021, οι επιτυχόντες σπουδαστές των ΑΣΤΕ, δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε πότε θα εγγραφούν ούτε ποια μαθήματα θα διδαχτούν, διότι δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. Κανείς δεν γνωρίζει και δεν ενημερώνει για την διαδικασία και το χρόνο εγγραφής. Ταυτόχρονα, οι τελειόφοιτοι με το προηγούμενο καθεστώς, τριετούς φοίτησης, όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα αλλά αγνοούν και τις όποιες πιθανές αλλαγές. Να σημειώσω ότι οι ΑΣΤΕ ήταν για άλλη μια χρονιά, η επιλογή υποψηφίων με πολύ υψηλές βαθμολογίες και δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τις σπουδές τους.

Η κατάσταση αν δεν ήταν τραγική, θα ήταν για γέλια.

Οι σπουδαστές δεν μπορούν να γίνονται έρμαια των αλλοπρόσαλλων πολιτικών και των αντιπαραθέσεων μεταξύ υπουργών.

Φοβούμαι ότι ο Άγιος Νικόλαος θα δεχτεί άλλη μια πισώπλατη μαχαιριά, μετά την αναστολή της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η σιωπή και η αποδοχή τετελεσμένων δεν είναι πάντα χρυσός.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ