Θραψανιώτης: Ριγμένη η Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ

10:13 π.μ. - Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022
10:03 π.μ. - Πέμ, 03/13/2022
Image: Θραψανιώτης: Ριγμένη η Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την Αναφορά που κατέθεσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου και Λασιθίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την αύξηση των κονδυλίων του "Εξοικονομώ" στην Κρήτη

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, κατέθεσε την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητείται η αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων του προγράμματος Εξοικονομώ στην Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα κεφάλαια που δόθηκαν από το Πρόγραμμα ανά Περιφέρεια, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου, είναι εντελώς δυσανάλογα με τον πληθυσμό. Ειδικά στην περίπτωση της Κρήτης, οι διατιθέμενοι πόροι δεν συνάδουν ούτε με τα πληθυσμιακά της δεδομένα αλλά ούτε και με τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί στο νομό Ηρακλείου αλλά και στην περιοχή της Σητείας, μετά τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και λένε πάντα την αλήθεια. Γι’ αυτό και σε περίπτωση ανακατανομής των αδιάθετων κονδυλίων των άλλων Περιφερειών, θα πρέπει να συμπεριληφθεί αύξηση στους πόρους της Κρήτης, διαφορετικά, να ληφθεί αυτό υπόψιν στους επόμενους κύκλους του Προγράμματος.