Θραψανιώτης: Πάρτε πίσω τους δασικούς χάρτες

11:34 π.μ. - Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Πέμ, 25/34/2021
Image: Θραψανιώτης: Πάρτε πίσω τους δασικούς χάρτες

Απεργία ναυτεργατών - Ο Λασιθιώτης Υπουργός Ναυτιλίας μπορεί να δώσει λύση για τη διακίνηση των κηπευτικών με το πλοίο ασφαλείας

Στο θέμα των δασικών χαρτών η ανάρτηση των οποίων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς πολλές εκτάσεις πρασινίζουν και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ιδιοκτησίες , αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Θραψανιώτης. Κάνοντας στη συνέχεια αναφορά και για το θέμα της απεργίας των ναυτεργατών και τον νόμο για το πλοίο ασφαλείας.

Δασικοί Χάρτες

Όπως είπε για τους δασικούς χάρτες υπάρχει πίεση από την Ε.Ε. αλλιώς κινδυνεύουμε ως χώρα με πρόστιμα για αυτό εσπευσμένα έγινε η ανάρτηση τους. Εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί παράταση και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για ιδιοκτήτες. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση των ενστάσεων να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα και οι αστοχίες και οι χάρτες να αναρτηθούν εκ νέου. Εάν δεν υπάρξουν διορθώσεις και δεν δοθεί αρκετός χρόνος για ενστάσεις τουλάχιστον μέχρι το 2022, τότε θα απαξιωθούν μικρο ιδιοκτησίες, σημείωσε ο κ. Βουλευτής. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι φιλοσοφία της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς. Πολλές περιουσίες, εάν δεν διορθωθούν οι δασικοί χάρτες, θα μείνουν δασικές, όπου στις δασώδεις εκτάσεις θα μπορεί να γίνει το οτιδήποτε, τουριστικές επιχειρήσεις, εγκατάσταση ανεμογεννητριών κ.α.. Έχει κατατεθεί ένα νομοσχέδιο όπου με ένα άρθρο, ανοίγει ένα παράθυρο, και επιτρέπεται και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές να γίνουν διάφορες δραστηριότητες. Αυτό δείχνει και ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για τα δάση, τόνισε ο κ. Βουλευτής επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση της κοινωνίας ώστε να μην χαθούν περιουσίες.

Απεργία Ναυτεργατών – Πλοίο Ασφαλείας

Ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην απεργία των ναυτεργατών, τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διακίνηση των προϊόντων και τον νόμο για το πλοίο ασφαλείας. Τόνισε ότι ο Λασιθιώτης Υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τους ναυτεργάτες και τα σωματεία τους. Είναι θέμα της κυβέρνησης να δώσει λύση. Λόγω της πανδημίας έχει πληγεί και ο αγροτικός τομές. Τώρα με την απεργία δημιουργείται ένα ακόμη εμπόδιο στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Από την άλλη σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία αλλά δεν θα πρέπει να στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλο. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί με το πλοίο ασφαλείας για μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Τώρα είναι ευκαιρία με Υπουργό Ναυτιλίας από τον νομό μας και επειδή η Κρήτη είναι παραγωγός κηπευτικών προϊόντων, να βρεθεί μια λύση.