Θραψανιώτης: Να μην αφήσουμε να κλείσει και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

10:27 π.μ. - Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022
10:07 π.μ. - Παρ, 29/27/2022
Image: Θραψανιώτης: Να μην αφήσουμε να κλείσει και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Το φαρμακείο λειτούργησε το 2018 και εξυπηρετεί πάνω 1100 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, οι οποίοι χρήζουν ειδικής αγωγής με φάρμακα υψηλού κόστους

Στο σχέδιο κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο, αναφέρεται με δήλωσή του ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης τονίζοντας τα εξής:

Με Δελτίο Τύπου στις 21 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, σημειώνει ότι εγκρίθηκε το "πρώτο" σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας με στόχο:

"Η Εξοικονόμηση διοικητικών δομών, ιδίως περιφερειακών, που αποσπασματικά δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία (επιτυγχάνεται μείωση 13 Δ/νσεων, 111 Τμημάτων και 5 Γραφείων) ... μεταξύ των οποίων και το Φαρμακείο ΕΟΠΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο.

Το Φαρμακείο λειτούργησε το 2018 και εξυπηρετεί πάνω 1100 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, οι οποίοι χρήζουν ειδικής αγωγής με φάρμακα υψηλού κόστους. ( Ογκολογικοί, Καρδιοπαθείς, Νεφροπαθείς, σπάνια νοσήματα κλπ.)

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα υποβληθούν σε επιπλέον ταλαιπωρία και πιθανόν έξοδα, για να εξυπηρετηθούν.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα υγείας στο νομό μας, η κατάργηση άλλης μίας δομής επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εξυπηρετούμενους ασθενείς.

Αποτελεί υποχρέωση όλων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, Κοινωνικών Φορέων και πολιτών να υπερασπιστούμε την λειτουργία του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ.

ΥΓ. Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης κατά την επίσκεψη του στον ΕΟΠΥΥ στις 20 Μαΐου 2022 δήλωσε ότι δεν θα κλείσει κανένα φαρμακείο.

neakriti.gr