Θραψανιώτης: Η υγεία οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση με ευθύνη της Ν.Δ.

11:15 π.μ. - Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Παρ, 21/15/2022
Image: Θραψανιώτης: Η υγεία οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση με ευθύνη της Ν.Δ.

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές , καταστροφές στη Σητεία και Υγεία

Η Ν.Δ. και ο Υπουργός Υγείας συνεχίζουν την πολιτική τους, να ιδιωτικοποιήσουν δηλαδή την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Μανώλης Θραψανιώτης.

Τονίζοντας ότι η έλλειψη γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προκηρύξει 900 θέσεις γιατρών και 4.000 νοσηλευτών αλλά επί Ν.Δ. δεν προχώρησε. Αυτό που λέμε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να γίνει ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές και επιπλέον ο εισαγωγικός μισθός ενός γιατρού στο νοσοκομείο να είναι στα 2.000 ευρώ. Αντίστοιχα και για νοσηλευτές. Τα νοσοκομεία χρειάζονται μόνιμες θέσεις και καλά αμειβόμενο ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Η δημόσια υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στις καταστροφές στη Σητεία από την πρόσφατη κακοκαιρία επισημαίνοντας ότι η εικόνα που αντίκρισε κατά την επίσκεψή του ήταν τραγική. Αυτό το έντονο καιρικό φαινόμενο απέδειξε ότι η παράνομη δόμηση και τα μέτρα για την προστασία του αστικού ιστού δεν έχουν παρθεί.

Είναι υπαρκτή η ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων και άμεσης παράτασης υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων και πληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών αλλά και η λήψη εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα στηρίξουν τους πληγέντες, οικίες, επιχειρήσεις, εργατικές κατοικίες κ.α. σημειώνοντας για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα ανασχεδιασμού της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βουλευτής λίγο πριν της Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές