Θραψανιώτης: Ελπίζω και εύχομαι να εξελιχθεί ομαλά για όλες και όλους η φετινή σχολική χρονιά

10:48 π.μ. - Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Τρί, 13/48/2022
Image: Θραψανιώτης: Ελπίζω και εύχομαι να εξελιχθεί ομαλά για όλες και όλους η φετινή σχολική χρονιά

Χαιρετισμός Θραψανιώτη για την έναρξη σχολικής χρονιάς

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά των Λυκείων του Αγίου Νικολάου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Νικολάου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές, τις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά και επιτυχία στους στόχους τους.

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί στα δύο σχολεία.

hxonews

Χαιρετισμός στα Λύκεια:

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των σχολείων εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές, στους καθηγητές και στους δασκάλους, σε όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και φυσικά στους γονείς.

Σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία, με αφορμή την πανδημία από τον covid 19 και τις μεταλλάξεις του, που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν έχουμε τελειώσει.

Την απειλή της παγκόσμιας ειρήνης από την εισβολή της Ρωσίας και τον συνεχιζόμενο πόλεμο με την Ουκρανία, τις επιπτώσεις από ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση που έχουν επηρεάσει πολλαπλά και αρνητικά την ζωή μας, χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί..,.

Θέλω όμως να απευθυνθώ στους μαθητές, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να επικεντρωθούν στον στόχο τους, ιδιαίτερα στους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Η εφετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο και σημείο καμπής για την υπόλοιπη ζωή σας. Ιεραρχήστε τους στόχους σας. Βάλτε υψηλούς στόχους, μην σας τρομάζει το ύψος προσπαθήστε μόνο να φθάσετε όσο ψηλότερα μπορείτε. και αυτό θα το πετύχετε μέσα από την γνώση την οποία θα σας μεταλαμπαδεύσουν οι δάσκαλοι σας με την ευρεία έννοια.

Ο στόχος σας, αν όχι για όλους, τουλάχιστον για τους περισσότερους είναι να περάσετε στο πανεπιστήμιο. Άλλοι θα τον πετύχετε. Άλλοι δεν θα τα καταφέρετε λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας σήμερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να προσπαθείτε.

Ελπίζω και εύχομαι να εξελιχθεί ομαλά για όλες και όλους η φετινή σχολική χρονιά και το ταξίδι της γνώσης,η γνώση που αποτελεί αναγκαίο εφόδιο στην ζωή μας, να πραγματοποιηθεί χωρίς αναταράξεις μέσα σε ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και φιλόξενο για όλα τα παιδιά.”.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Χαιρετισμός στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Νικολάου

Καλημέρα,

Με μεγάλη χαρά παραβρίσκομαι για άλλη μια χρονιά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Σχολείο σας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευση.

Αποτελεί συνειδητή επιλογή.

Παρακολουθώ την προσπάθεια του σχολείου να κάνει πράξη την συμπερίληψη και για όσους από εμάς είχαμε την απορία τι είναι συμπερίληψη να πω ότι "Η συμπερίληψη θεωρείται πως είναι, ή οφείλει να είναι, ένας βασικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος". Με δυο λόγια, συμπερίληψη σημαίνει πως δεν αφήνουμε κανέναν έξω από το σύνολο, από την κοινωνία. Δεν αποκλείουμε κανέναν, δεν κάνουμε καμιά διάκριση με βάση τη φυλή, το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, την αρτιμέλεια, τις ιδιομορφίες, την οικονομική κατάσταση και τις διαφορετικές θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό το νόημα της συμπερίληψης σαν μέθοδο και αξία προσπαθεί πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά, μέσω εξατομικευμένων δράσεων για κάθε παιδί που έχει ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. να κάνει πράξη το σχολείο σας.

Δεν είναι εύκολο για όλους. Εσείς όμως σαν σχολείο τα καταφέρνετε μια χαρά ξεπερνώντας εμπόδια, όπως πχ την εξαίρεση σε πρώτη φάση, από τον εμβολιασμό για προστασία από τον κορονοϊό, ενώ το σχολείο ήταν υποχρεωμένο να λειτουργεί.

Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν σας εμπόδισε να κάνετε πράξη την συμπερίληψη και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή του σχολείου σας σε δράσεις που ξεπερνούν τα εθνικά μας σύνορα και έχετε βραβευθεί κατ' επανάληψη. Δεν θα αναφερθώ σε αριθμό γιατί έχω χάσει το μέτρημα. Σ αυτήν την προσπάθεια συμπαραστάτες πρέπει να είναι η κοινωνία, για να μπορέσει και η ίδια η κοινωνία να κάνει κτήμα της και να συμβάλλει στην συμπερίληψη.

Πιστεύω κ. διευθύντρια σύντομα να έχουμε θετική ανταπόκριση στα αιτήματα όπως την ανακατασκευή του θερμοκηπίου για την πρακτική εκπαίδευση των μαθητών και όχι μόνο

Σας ευχαριστώ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.