Θεοχάρης: Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό

2:37 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Πέμ, 02/37/2020
Image: Θεοχάρης: Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Υπουργός

Ιδιαίτερα σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι μέρες που διανύουμε, είπε από την Κρήτη ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στον Αγιο Νικόλαο στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, επανέλαβε ότι αυτές οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς βρισκόμαστε -ως χώρα- στο σημείο της αφετηρίας και για τη φετινή χρονιά. «Η χώρα μας με την, έως τώρα επιτυχία που είχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι στην πρωτοπορία και του ανοίγματος και της επόμενης ημέρας. Αυτό θα είναι το εφόδιό μας, η επιτυχή μας αντιμετώπιση, για να πείσουμε τον κόσμο και να έρθει να περάσει όμορφες και ασφαλείς στιγμές στη χώρα μας. Το ευχάριστο, από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος, είναι πως τα όποια μικρά ζητήματα που ανέκυψαν επιλύονται άμεσα και ταυτόχρονα διακρίνουμε ότι υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Το βασικό πάντως δεν είναι πόσος κόσμος θα έρθει, το σημαντικό είναι ο καθένας από τους επισκέπτες να γυρίσει ασφαλής στο σπίτι του και να γίνει πρεσβευτής της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Για τον λόγο αυτό η συνεργασία μεταξύ όλων είναι η πιο σημαντική παράμετρος» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται υπουργός Τουρισμού τον 'Αγιο Νικόλαο, ενώ εξήγησε ότι πέρα από την κρισιμότητα αυτής της χρονιάς, σε τουριστικές περιοχές όπως ο 'Αγιος Νικόλαος, κεντρικό ζητούμενο παραμένει το πώς θα διαμορφωθεί και το μέλλον για το τουριστικό προϊόν. «Προφανώς το πώς θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος είναι κομβικής σημασίας θέμα σε έναν δήμο που έχει ως βασική του οικονομία τον τουρισμό. Φέτος, χρειάζεται να γίνουν ήρεμες κινήσεις, γιατί πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος και για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν» συμπλήρωσε ο κ. Ζερβός που κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Τουρισμό, αναφέρθηκε στο αίτημα ανωτατοποίησης της Σχολής Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λασιθίου, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για επαφές στο Ηράκλειο. Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

cretalive.gr