Θαυμαστής του Κασιδιάρη παραμένει ο Μουζουράκης

9:09 π.μ. - Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020
09:10 π.μ. - Πέμ, 15/09/2020
Image: Θαυμαστής του Κασιδιάρη παραμένει ο Μουζουράκης

Δείτε την ανάρτησή του

hxonews

Συνεχίζει να προκαλεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς» του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Αλέξανδρος Μουζουράκης με τη στάση του απέναντι στον καταδικασμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Σε σχόλιο ιστοσελίδας με τίτλο « Κασιδιάρης εκτός ελέγχου: Διώκομαι όπως ο Θεμιστοκλής και ο Κολοκοτρώνης» που συνοδεύεται από φωτογραφία του κ. Κασιδιάρη, ο επικεφαλής της παράταξης ο κ. Μουζουράκης γράφει «Σου δηλώνω δημόσια την συμπαράσταση μου, φίλε μου».

Στο μεταξύ σε μια από τις αναρτήσεις του του ο κ. Μουζουράκης παρουσιάζεται ως συμπαραστάτης στον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας. Μάλιστα συμμετείχε σε σχετική συγκέντρωσης στήριξης στους Αρμένιους που έγινε στο Ηράκλειο. Ο κ. Μουζουράκης σχολιάζει: «Να ζήσουν οι Αρμένιοι κ με το καλό να ορίσει το κράτος που δικαιούνται οι Αρμένιοι. Έχουμε πλέον ενα ενιαίο μέτωπο Ελλάδας - Αρμενίας κατά των Τούρκων. Θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας την καταδίκη των Αζέρων κ του Σουλτάνου».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών Κρήτης : «Συγκέντρωση συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και της Αρμενίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η Αρμένικη παροικία Κρήτης. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το μικρόφωνο δόθηκε από τους διοργανωτές και σε εκπροσώπους της ακροδεξιάς στην Κρήτη.

hxonews

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου οι συγκεντρωμένοι, κυρίως μέλη της Αρμενικής παροικίας του νησιού, με σημαίες και πλακάτ καταδίκασαν την επιθετικότητα των Αζέρων και των Τούρκων ενάντια στους Αρμένιους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα, «με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην Αζερο - Τουρκική βία» η Αρμένικη παροικία Κρήτης στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης υπέρ του λαού της Αρμενίας και κατά της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν».

«Η μαζική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, που βομβαρδίζει ανελέητα κατοικημένες περιοχές του Αρτσάχ αλλά και της Αρμενίας, με θύματα τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής, συνεπικουρείται απροκάλυπτα από την Τουρκία. Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία αδιαφορούν στις διεθνείς εκκλήσεις για την άμεση κατάπαυση του πυρός, και πλέον αποτελούν ορατή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, με επικίνδυνες συνέπειες για όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα ζητούν την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του Τουρκο-Αζερικού άξονα, και επισημαίνουν πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να επιδείξει καμία ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ», αναφέρουν.

Στελέχη... Κασιδιάρη

Πέρα πάντως από τα δίκαια αιτήματα των εκπροσώπων της αρμενικής παροικίας της Κρήτης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο πρόσφατα συλληφθείς για το ρατσιστικό πογκρόμ εις βάρος μεταναστών στο Τυμπάκι, Αλέξανδρος Μουζουράκης. Ο συγκεκριμένος που είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας είχε συλληφθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διέγερσης σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος.

Ο Αλέξανδρος Μουζουράκης λίγες μέρες πριν το πογκρόμ στο Τυμπάκι (που κατέληξε σε ξυλοδαρμούς μεταναστών και σπάσιμο των χώρων λατρείας τους) είχε συννατηθεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο «φίλο του» και τη συνάντησή τους πολύ εποικοδομητική. Σε σημερινή του μάλιστα ανάρτηση στο facebook, ο συγκεκριμένος δηλώνει δημόσια τη συμπαράστασή του στον καταδικασμένο πλέον, σε 13 χρόνια φυλακή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Με αυτά τα δεδομένα είναι τουλάχιστον περίεργο το πως οι διοργανωτές της εκδήλωσης των Αρμενίων του έδωσαν ρόλο στη συγκέντρωσή τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν εκτός από τον ίδιο και άλλα άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο από την πόλη του Ηρακλείου», καταλήγει τος δημοσίευμα της εφημερίδας.