Θάνατος 20χρονου ναυαγοσώστη στα Χανιά: Απολογούνται σήμερα οι δύο Έλληνες

9:15 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Παρ, 14/15/2024
Image: Θάνατος 20χρονου ναυαγοσώστη στα Χανιά: Απολογούνται σήμερα οι δύο Έλληνες

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να περάσουν σήμερα οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η κατά συναυτουργία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη ωστόσο χθες ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή η οποία έδειξε πως ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού αλλά από παθολογικά αίτια.

Τι ισχυρίστηκαν στις αρχές

Και οι δύο άνδρες ανέφεραν πως ο καυγάς ξεκίνησε από την επίθεση του 20χρονου σε βάρος τους.

«Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα και στους δύο με πολύ επικίνδυνα χτυπήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για την έναρξη του καυγά, απλώς είπαν πως υπήρξε μία αρχική κουβέντα μεταξύ τους η οποία και κλιμακώθηκε», ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο Ελλήνων, Γιάννης Ντερμανάκης.

Την ίδια ώρα ο κ. Ντερμανάκης επεσήμανε πως περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση τονίζοντας πως «ο θανών δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους. Μάλιστα, ο θανών έδωσε μία κουτουλιά σε έναν από τους κατηγορουμένους που πιθανότατα να ήταν και η αιτία του σοβαρού τραυματισμού αλλά και θανάτου του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αλβανικά μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν στενά την υπόθεση έδωσαν στο φως της δημοσιότητας την φωτογραφία του 20χρονου ναυαγοσώστη.

Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν προχθές λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο χωριό Καλύβες του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.

Τότε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, ο 20χρονος ναυαγοσώστης – με καταγωγή από την Αλβανία –διαπληκτίστηκε έντονα με δύο Έλληνες 24χρονους.

Σε κάποια στιγμή ο 20χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της παρέας.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άτυχο νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πέντε ατόμων και τελικά συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες.

Πηγή: www.cretapost.gr