Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τους δασικούς χάρτες - Τη Δευτέρα συνάντηση Γουλιδάκη με Δασάρχη

12:30 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Τετ, 10/30/2021
Image: Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τους δασικούς χάρτες - Τη Δευτέρα συνάντηση Γουλιδάκη με Δασάρχη

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Σε θέματα που απασχολούν τον νομό Λασιθίου αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Ειδικότερα έκανε αναφορά στον ΒΟΑΚ λέγοντας ότι θέση τους είναι ότι έχουμε τα ωριμότερα έργα και αυτό που ζητείται είναι να ξεκινήσουν τα έργα από τη Σητεία και να καταλήξουν στο Καστέλλι. Όσον αφορά τη χάραξη στο Καβούσι και τις διαφωνίες που υπάρχουν για το συγκεκριμένο τμήμα, έγινε διαβούλευση η εισήγηση της Περιφέρειας στη γνωμοδότησή της έλαβε υπόψη τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας του Καβουσίου. Το Υπουργείο όμως είναι εκείνο που αποφασίζει και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Είναι δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να επιθυμεί να προσφύγει στο ΣτΕ και θα γίνει σεβαστή η απόφαση που θα παρθεί και η Σητεία βέβαια να εκφράσει τις απόψεις της και να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει αναγκάιες. Βέβαια γενικότερα σε τέτοια θέματα, η πολιτεία έχει τον τρόπο πάντως να ξεπερνά ανάλογα προβλήματα αρκεί να υπάρχει θέληση.

Για τους δασικούς χάρτες ο κ. Γουλιδάκης είπε οτι όπως φαίνεται δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα γίνει συνάντηση με το Δασαρχείο έτσι ώστε να γίνει ανάλυση των δασικών χαρτών προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα που φαίνεται να προκύπτουν γιατί ενδεχομένως ιδιοκτήτες να θίγονται δεν αποκλείεται όμως να έχουμε και περιπτώσεις καταπάτησης ιδιοκτησίας του δημοσίου. Θα πρέπει επομένως να ξεκαθαρίσουν αρκετά θέματα. Υπάρχει και η δυνατότητα ενστάσεων όταν κάποιος εκτιμά ότι θίγεται. Θα χρειαστεί χρόνος για όλο αυτό , ανέφερε ο κ. Γουλιδάκης.

Κατόπιν εξέφρασε τη δυσαρέσκεια για το ότι ως αντιπεριφέρεια δεν κλήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ούτε ενημερώθηκαν ούτε προσκλήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη για το θέμα των δασικών χαρτών που έχει ανακύψει, και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφιπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Προϊστάμενος της Γεν. Δ/νσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελος Γκουντούφας, και οι τέσσερεις Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου.

Τέλος ενα ακόμη θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν η ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω covid 19 απαντώντας στο ερώτημα γιατί έμειναν πολλές επιχειρήσεις εκτός, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόθεση της Περιφέρειας για ένα δεύτερο πρόγραμμα για ενίσχυση μικρών κυρίως επιχειρήσεων ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.